Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η «σταθερότητά» τους μεταφράζεται σε αστάθεια και δεινά για τον λαό

«Τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αχαΐα!», τονίζει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νομό.

Επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός και το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο προσπάθησαν να πείσουν πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και οι επενδύσεις τους θα είναι προς όφελος του λαού, η ΤΕ τονίζει πως δεν έχει τίποτα να περιμένει «από τις επικλήσεις στη "σταθερότητα", αφού η "σταθερότητα" που επιδιώκουν μεταφράζεται σε αστάθεια και νέα δεινά για τον λαό, αφού ο μόνος στόχος τους είναι μην απειληθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, να μην υπονομευτούν οι στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης που μαζί με τα άλλα κόμματα υπηρετούν».

Καυτηριάζει δε ότι δεν ακούστηκε λέξη: «Για τις λαϊκές οικογένειες που κάθε μέρα παλεύουν με την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

Για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Αχαΐας, που παλεύουν με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, την ώρα που οι γιατροί της Πάτρας εφημερεύουν και σε άλλες μονάδες εκτός νομού για να καλύψουν τα κενά, αλλά και για τους ασθενείς που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτή την τραγική κατάσταση και την υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που τους σπρώχνει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

Για τους αγρότες της Αχαΐας, που αν μια φορά τα προηγούμενα χρόνια πάλευαν να σταθούν όρθιοι, τώρα χίλιες φορές παλεύουν με το τεράστιο κόστος παραγωγής, αλλά και με τις καταστροφές στην παραγωγή τους, ενώ όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, τους αρνούνται την πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Για την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τις χρυσοπληρωμένες στρατιωτικές δαπάνες για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που φέρουν τη σφραγίδα όλων των αστικών κομμάτων και μετατρέπουν τη χώρα και τον λαό μας σε στόχο. Συνθήκες που γίνονται πιο επικίνδυνες με τη μεγάλη συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στις βάσεις του Αραξου και της Ανδραβίδας και την προετοιμασία τους για ενδεχόμενη φύλαξη πυρηνικών όπλων».

Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρωθυπουργός ως πιστός υπηρέτης των επιχειρηματιών και της ΕΕ, εφαρμόζει, υλοποιεί και υπερασπίζεται τη βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που στηρίζεται στο κράτος και στους νόμους που ψήφισαν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που μαζί «κόβουν και ράβουν», η ΤΕ καλεί τον λαό να μη διαλέξει το δήθεν μικρότερο κακό, αλλά «να δυναμώσει εδώ και τώρα η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ», ισχυρό στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, στους δήμους και τις Περιφέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ