Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022
«Μαχητικά και αισιόδοξα για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους»

Στο 45,50% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

RIZOSPASTIS

Στο 45,50% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του ΚΚΕ, μετά το τέταρτο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη. Απαράλλακτη έμεινε η προπορευόμενη τριάδα της κατάταξης, όπου στις πρώτες δύο θέσεις είναι η ΚΟ Εξωτερικού με 65,58% και η ΚΟ Αιγαίου με 60,94% συνεχίζοντας τον μεγάλο βηματισμό τους, άνω του 10% κάθε βδομάδα, ενώ η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 51,28% είναι για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τρίτη θέση και διατηρεί το βλέμμα της προς την κορυφή. Εντυπωσιακό άλμα πολλών θέσεων έκανε η ΚΟ Κρήτης που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση με 48,06%, καλύπτοντας από το προηγούμενο «κλείσιμο» πάνω από το 16% του πλάνου της. Πιο πίσω έμεινε η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 47,91%, η οποία όμως φιλοδοξεί για δυναμική επάνοδο αξιοποιώντας τη μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής και τα εγκαίνια των γραφείων της στη Χαλκίδα. Στο 45,80% βρίσκεται η ΚΟ Αττικής, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας που έπεται με 44%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 43,90%, Ηπείρου με 40,43%, Θεσσαλίας με 35,07%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 34,86% και Δυτικής Μακεδονίας με 34,44%.


Η ΚΝΕ έχει καλύψει το πλάνο της κατά 43,11%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 57,79% και η ΚΟΒ του «902» κατά 44%.

Με στόχο ξανά την πρωτιά της άμιλλας δίνει τη μάχη η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας

Εχοντας καλύψει πάνω από τη μισή «απόσταση» απ' το σύνολο του πλάνου της με 51,28%, στο τέταρτο κατά σειρά «κλείσιμο», η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας έχει θέσει στόχο να είναι ξανά - όπως και πέρσι - στην πρώτη θέση της άμιλλας.

Στόχος συνδυασμένος όχι μόνο με το ποσοστό κάλυψης και υπερκάλυψης του πλάνου της αλλά και με όλους τους δείκτες της ΚΕ έτσι όπως έχουν τεθεί για τις Οργανώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει ήδη η έγκαιρη προετοιμασία που προηγήθηκε, με τη συζήτηση σε όργανα και ΚΟΒ, την εξειδίκευση των πλάνων και στόχων ανά κομματικό μέλος, φίλο και οπαδό που δίνει τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι.

Επίσης, βοηθάει η έγκαιρη καταβολή όλων των συνδρομών, των «κόκκινων μεροκάματων» με προσπάθεια να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα και μάλιστα απ' αυτά που δεν «περισσεύουν», αλλά και ο σχεδιασμός για μεγάλο, πλατύ άνοιγμα στον λαό της περιοχής, με σκοπό να φτάσει το Κόμμα σε πολλές χιλιάδες εργαζομένων, λαϊκού κόσμου.

Αναπόσπαστο μέρος αυτής της δουλειάς είναι η συμβολή των οπαδών, φίλων του Κόμματος, ώστε ακόμη περισσότεροι να δίνουν τη μάχη στο πλάι των ΚΟΒ, των μελών. Αξιοποιείται σ' αυτήν την προσπάθεια κόσμος που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους κομμουνιστές, μέσα από τα εργατικά συνδικάτα και σωματεία, τους συλλόγους αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών κ.ά. Στόχος, αυτή η «δύναμη» να πολλαπλασιαστεί, σε κάθε Τομεακή, αλλά και ΚΟΒ - ΟΒ.

Συμβάλλουν, επιπλέον, το θετικό, μαχητικό κλίμα και η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ενημέρωση είναι άμεση μετά από κάθε «κλείσιμο», με στόχο να φτάνει ως τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς, να μπαίνουν οι στόχοι για την επόμενη βδομάδα.

Κάλυψε ήδη το πλάνο της η ΤΕ Ηλείας και βάζει πλώρη για την πρώτη τριάδα πανελλαδικά

Η ΤΕ Ηλείας κάλυψε ήδη το πλάνο της με 102,46% πριν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης, βάζοντας στόχο για ακόμη πιο ψηλά!

«Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία έτσι ώστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπερκάλυψη του πλάνου μας και η Οργάνωση να είναι μέσα στις 3 πρώτες Τομεακές στην άμιλλα της ΚΕ, γιατί όχι στην πρώτη θέση», αναφέρει ο Γραμματέας της ΤΕ, Χρήστος Γιάνναρος, τονίζοντας:

«Τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ βάλαμε στόχο να μη χάσουμε ούτε μια μέρα από τη στιγμή που η ΚΕ ανακοίνωσε την Οικονομική Εξόρμηση. Να απευθυνθούμε απ' την αρχή πλατιά στα λαϊκά στρώματα που ενίσχυσαν και κατά την περσινή χρονιά, σε όσους συναντηθήκαμε στους λαϊκούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, στις δράσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, το Φεστιβάλ κ.ά.

Βοηθάει η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟΒ. Καμιά δεν θέλει να μείνει τελευταία στον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει ως ΤΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 2ο "κλείσιμο" ΚΟΒ που είχε μείνει πίσω καλύπτοντας το 25% του πλάνου της είχε αύξηση 35% σε μια βδομάδα!

Παίρνουμε παράλληλα πρωτοβουλίες, με διάφορες σημαντικές αφορμές, όπως η συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού από μέλη και φίλους του Κόμματος ως εισφοράς προς τιμήν της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Ταυτόχρονα, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος καταβάλλουν από τις πρώτες μέρες συνδρομές και εισφορές, συμβάλλοντας σε ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Σε όλο αυτό το άνοιγμα εντάξαμε και το Κάλεσμα της ΚΕ για συμπόρευση με το ΚΚΕ. Θέσαμε σχέδιο να φτάσουμε σε καινούριο κόσμο που παρακολουθεί το Κόμμα, ενδιαφέρεται για τις θέσεις του. Στοχεύουμε να μπουν και στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και της ενίσχυσης του ΚΚΕ ακόμη περισσότεροι, ενισχύοντας έτσι τη δικιά τους δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ