Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εγγυητής της αντιλαϊκής «σταθερότητας» με το «κοινό πρόγραμμα» ανά χείρας

Eurokinissi

Περιοδεία στην Αχαΐα πραγματοποιεί από χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναπαράγοντας τα κυβερνητικά ψευτοδιλήμματα μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Την ώρα που ο λαός τσακίζεται από αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, οι «μνηστήρες» του δικομματισμού διαξιφίζονται για τη νομή της αστικής διαχείρισης, με τον πρωθυπουργό να θέτει εξαρχής κατά την περιοδεία του στον νομό το δίλημμα της αυτοδυναμίας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ως καλύτερης διαχειρίστριας της κατάστασης προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Ζητώντας ψήφο για μια ΝΔ «αυτοδύναμη στη δεύτερη κάλπη, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις», όπως απαιτεί η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία «μέσα σε αυτά ταραγμένα νερά στα οποία πορευόμαστε», αναπαρήγαγε τα κάλπικα διλήμματα και κάλεσε τον λαό να επιλέξει ποιος δήμιος τον βολεύει περισσότερο για την καρατόμησή του, με βάση και το «κοινό πρόγραμμα» όλων, το Ταμείο Ανάκαμψης και συνολικά τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Πάνω σ' αυτό το κόκκινο χαλί που τους έστρωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις με «επενδυτικούς νόμους», φορολογικά προνόμια και πάμφθηνη, χωρίς δικαιώματα εργατική δύναμη, όπως και τις δεσμεύσεις για συνέχιση της αντιλαϊκής πορείας με τα μνημόνια διαρκείας, ο πρωθυπουργός καυχήθηκε ότι «η Ελλάδα ξανάγινε ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, γιατί οι επιχειρηματίες επενδύουν - μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι, κολοσσοί επιχειρηματικοί, έρχονται και επενδύουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα».

Για τις υποτιθέμενες παροχές του προς τον λαό, παρέπεμψε στις «επιδοτήσεις» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που τις πληρώνει ο λαός διπλά από την άλλη τσέπη ενώ στην πραγματικότητα δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις αυξήσεις και φυσικά τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας, τη στρατηγική της «πράσινης» ανάπτυξης. Επίσης, στις υποτιθέμενες «αυξήσεις» για τους συνταξιούχους - κατά βάση στα χαρτιά - ενώ τους πετσοκόφτηκαν οι συντάξεις χρόνια τώρα. 'Η στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τις αρχές του επόμενου έτους, χαρατσιού που επιβάρυνε τα λαϊκά νοικοκυριά εδώ και χρόνια και ενώ ο προϋπολογισμός για το νέο έτος προβλέπει εκατοντάδες εκατομμύρια παραπάνω, από τη φοροληστεία του λαού.

Από το Αίγιο, παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ροδοδάφνη - Ρίο, για να ακολουθήσουν επισκέψεις στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου και σε εργοτάξιο της υπό κατασκευή Εθνικής Οδού Πάτρας - Πύργου. Μια σειρά έργα με στόχο όχι την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών για ασφαλή και φτηνή μετακίνηση, με συνδυασμό μέσων ανεπτυγμένων με κεντρικό σχεδιασμό και πρόγραμμα, αλλά προς διευκόλυνση της διαμετακόμισης για το κεφάλαιο. Αλλωστε και ο ίδιος έβαλε στόχο να «καταστήσει την Πάτρα πραγματική πύλη εισόδου για όλη τη χώρα», ενώ από το Μαξίμου τονίζεται ότι «τα έργα θα καλύψουν το χρόνιο κενό σε υποδομές και θα δώσουν νέα ώθηση σε στρατηγικής σημασίας εμπορικές συνδέσεις, αφενός με το εξωτερικό και αφετέρου με την υπόλοιπη ελληνική αγορά, χάρη στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων της περιοχής σε ό,τι αφορά τις μεταφορές και τα logistics».

Σε αυτήν τη βάση εξήγγειλε και τον τετραπλασιασμό του αποθηκευτικού χώρου για LNG στο λιμάνι της Πάτρας, προς εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων, με τεράστιους κινδύνους να δημιουργούνται δίπλα σε γειτονιές και υποδομές της πόλης.

Διόλου τυχαία, κατά την επίσκεψή του στα έργα έγινε γνωστό ότι το πρώτο σκέλος του αυτοκινητόδρομου «αναμένεται να παραδοθεί τρεις μήνες νωρίτερα απ' ό,τι προβλέπεται στο υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα», σε άλλη μια απόδειξη ότι όταν το απαιτούν οι ανάγκες και οι στοχεύσεις της καπιταλιστικής οικονομίας το αστικό κράτος «τρέχει», αλλά «σέρνεται» όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ