Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων της Γ' Λυκείου

Μουσική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου τους, αντιδρώντας στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 2,5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να προχωρήσει σε σύμπτυξη των τριών τμημάτων της Γ' Λυκείου σε δύο.

Οι μαθητές βροντοφώναξαν «Αγώνας μαζικός σε όλα τα σχολειά, όχι συμπτύξεις ποτέ και πουθενά" και τραγούδησαν: «Δε ζητάω πολλά / συμπτύξεις δεν θέλω εγώ στα σχολεία / γιατί η Παιδεία είναι δωρεάν / αυτά να πείτε και στα υπουργεία. Δεν ζητάω πολλά / μόνο αυτά που σε μένα ανήκουν / γιατί είναι αυτονόητα / και απορώ γιατί πάλι μου λείπουν».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει αυτή η απόφαση. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφεραν ο βουλευτής του Λεωνίδας Στολτίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Χαβατζάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ