Παρασκευή 15 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
ΟΧΙ στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων

Αποφασισμένος να αγωνιστεί για την κατάργηση και ακύρωση του νόμου που θέλει την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων είναι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».

«Με έκπληξη βλέπουμε ότι πριν ακόμη υπογραφεί και δημοσιευτεί επίσημα το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας (ΚΕΕ) σπεύδει ταχέως να προωθήσει την εφαρμογή του, οργανώνονται σεμινάρια και διακινούνται σχετικά πολυσέλιδα ερωτηματολόγια», επισημαίνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το νόμο «για την Αποκέντρωση, την Αξιολόγηση και την Επιμόρφωση», τόσο μέσα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, όσο και μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. «Κεντρικός στόχος είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η σύνδεση της (υπο)χρηματοδότησής τους με την "αποδοτικότητά" τους σύμφωνα με τα επιχειρηματικά πρότυπα», υπογραμμίζει ο Σύλλογος και κάνει σαφές ότι «δεν επιθυμούμε να συνεργαστούμε με το ΚΕΕ, ούτε πρόκειται να γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι στην προσπάθεια αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ