Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μεγαλώνει καθημερινά το ρεύμα εναντίωσης στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία

Κάλεσμα αποχής από 78 ΕΛΜΕ και Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μεγαλώνει καθημερινά το ρεύμα εναντίωσης των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους απέναντι στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Μέχρι στιγμής 78 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ καλούν σε αποχή από κάθε διαδικασία που επιχειρεί να επιβάλει το υπουργείο Παιδείας. Καθημερινά οι αποφάσεις των ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων πληθαίνουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η υπουργός Παιδείας επιχειρούν, μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών, χωρίς καν το πρόσχημα της πανδημίας, να καθιερώσουν μια πλήρως διαβλητή διαδικασία εκλογής με στόχο τη γενίκευσή τους στα σωματεία. Κυρίως, όμως, επιδιώκουν να πάρουν ρεβάνς για τη συντριβή τους το 2020, όταν το 95% των εκπαιδευτικών απείχε από την ίδια διαδικασία. Επιχειρούν να κάμψουν τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση των χιλιάδων εκπαιδευτικών και των πρωτοβάθμιων σωματείων βρίσκονται οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ - ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) και του ΔΙΚΤΥΟΥ - ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Μπροστά στις εκλογές που αποφάσισε το υπουργείο να γίνουν 5 Νοέμβρη με ηλεκτρονική κάλπη, επιλέγουν τη συμμετοχή. Επιλέγουν την πλευρά του υπουργείου και της Ν. Κεραμέως. Γυρίζουν την πλάτη στους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά, όπως έκαναν και το 2021 μετά τη μεγάλη απεργία για την «αξιολόγηση» που «άδειασαν» τους εκπαιδευτικούς.

Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην Πρωτοβάθμια αναφέρεται στις ευθύνες των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ιδιαίτερα η στάση της ηγεσίας του ΔΙΚΤΥΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θλίψη και ερωτηματικά. Τέτοια αβάντα στην κυβέρνηση της ΝΔ ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως δεν την είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη, αφού πρώτα ψήφισαν τα μισά άρθρα στη Βουλή. Αλήθεια, θα καταργήσουν ως κυβέρνηση αυτά που υλοποιούν ως αντιπολίτευση; Επιλέγουν να αξιοποιήσουν με τυχοδιωκτικό τρόπο τη συγκυρία προκειμένου "να πιάσουν τα πόστα" στις καρέκλες των αιρετών και για αυτό δεν διστάζουν να "αδειάσουν" ακόμα και τους δεκάδες συνδικαλιστές τους σε όλη την Ελλάδα, που προς τιμή τους δεν γίνονται μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού, δεν συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία και απέχουν».

Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία με αποφάσεις τους δεν νομιμοποιούν την κυβερνητική προσπάθεια χειραγώγησης του κινήματος. Καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν τις εκλογές - παρωδία στην πράξη, όπως έκαναν δύο χρόνια πριν με αποχή που έφτασε το 95%.

Κάλεσμα αποχής από τις εκλογές υπογράφουν, μέχρι στιγμής, οι εξής 37 ΕΛΜΕ:

Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Β' Δυτικής Αθήνας, Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Καστοριάς, Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου, Β' ΕΛΜΕ Εβρου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Εύβοιας, Πειραιά, Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Χανίων, Ικαρίας - Φούρνων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λήμνου, Αρκαδίας, Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Εορδαίας, Λάρισας, Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δ' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, Λέσβου, Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Α' ΕΛΜΕ Πέλλας, Σάμου.

Οι 41 ΣΕΠΕ που, μέχρι τώρα, έχουν πάρει απόφαση για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές είναι οι εξής:

Περιστερίου, «Δ. Γληνός», Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας, «Αθηνά», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Μ. Παπαμαύρος», «Αριστοτέλης», Α' Σύλλογος ΠΕ Αθήνας, «Θουκυδίδης», Γλυφάδας, «Σωκράτης», «Αλ. Δελμούζος», «Κ. Σωτηρίου», «Κ. Βάρναλης», Ανω Λιοσίων, «Ν. Πλουμπίδης», «Η Πρόοδος», «Ρ. Φεραίος», Σαλαμίνας, Αργοσαρωνικού, Νίκαιας, Κέρκυρας, Νάξου, Σύρου, «Περικλής», «Παρθενώνας», «Γ. Σεφέρης», Αμαρουσίου, Χίου, Κορίνθου, Κιάτου, Λήμνου, Γρεβενών, Ζ' Θεσσαλονίκης, Ικαρίας, ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας, ΣΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας, Λάρισας, Τρικάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές(2022-10-25 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη των εκλογών μπροστά στα συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ(2022-05-28 00:00:00.0)
Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν με μαζικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους(2020-11-10 00:00:00.0)
Επιμένει η κυβέρνηση στην απόφαση - παρωδία για ηλεκτρονικές εκλογές(2020-11-05 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές(2020-10-30 00:00:00.0)
Πανελλαδική μέρα δράσης πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών(2018-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ