Κυριακή 17 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (17/3)
  • Ελευθερία Αρβανιτάκη
    Ελευθερία Αρβανιτάκη
    Η Ελευθερία Αρβανιτάκη άρχισε τις εμφανίσεις της στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ: 010 - 9316.101). Παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κομμάτια από τους δίσκους της και μια αναφορά στο ελληνικό τραγούδι, από τους Τσιτσάνη, Πλέσσα και Σαββόπουλο, μέχρι τον Μάλαμα και τον Θηβαίο. Παραστάσεις: Πέμπτη - Σάββατο (11 μ.μ.) και Κυριακή (9.30 μ.μ.).
Δευτέρα (18/3)
  • Εκθεση ζωγραφικής του Αντρέα Καράμπελα φιλοξενείται στην γκαλερί «Στίγμα» (Αγ. Αναργύρων 20-22, Ψυρρή). Παρουσιάζονται ακριλικά σε καμβά και σχέδια μεικτής τεχνικής με έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αλλά και με προσπάθεια διάλυσης και ανασύνθεσης της εικόνας μέσα από μια συνεχή συνομιλία των χρωμάτων και των σχημάτων.
Τρίτη (19/3)
  • Ενα διήμερο «ταξίδι» στην ιστορία και το συναίσθημα του παραδοσιακού ακουστικού μπλουζ θα προσφέρει ο εξαιρετικός Λουιζιάνα Ρεντ, σήμερα και αύριο (10 μ.μ.), στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, τηλ. 010 - 3480.000). Μαζί του οι Ηλίας Ζάικος και Γιώργος Μπαντούκ των «Blues Wire».
  • Σειρά έργων από τοπία καμωμένα στην ύπαιθρο, παρουσιάζει ο Κώστας Μαρκόπουλος στην έκθεση που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Εκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα). Τίτλος της «Αττικό τοπίο».
  • Εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί της «Ερσης» (Κλεομένους 4), έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κουναλάκη.
  • Το κουαρτέτο μπουζουκιών «Ραστ» συνεχίζει τις εμφανίσεις του, κάθε Τρίτη, στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα), «ταξιδεύοντας από το ρεμπέτικο μέχρι το «έντεχνο».
Τετάρτη (20/3)
  • Η τελευταία δουλιά της Μαρίνας Δημητροπούλου παρουσιάζεται στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Πρόκειται για τοπία που τα χαρακτηρίζει η ευαισθησία του χρώματος και το ενδιαφέρον για την απόδοση του φωτός.
  • Β. Παπακωνσταντίνου - Μ. Πασχαλίδης στη «Σφεντόνα»
    Β. Παπακωνσταντίνου - Μ. Πασχαλίδης στη «Σφεντόνα»
    Ρεσιτάλ πιάνου του Κυπριανού Κατσαρή, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Ο Βασίλης Ρακόπουλος θα παρουσιάσει, στις 10 μ.μ., στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, τηλ. 010- 3255.359) τον καινούριο δίσκο του «Χορός των πυρσών».
  • Η Αφεντούλα Ραζέλη παρουσιάζει τραγούδια από τη δισκογραφία της και άλλα αγαπημένα κομμάτια, στο «Fa Do» (Αγ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι).
Πέμπτη (21/3)
  • Μεγάλη γιορτή για την εαρινή ισημερία, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού (Περικλέους 55), με ελεύθερη είσοδο. Παίρνουν μέρος η συγγραφέας Μάρω Λοΐζου με την παραμυθοϊστορία της «Η νύχτα τρέχει να συναντήσει την ημέρα», οι Ζακυνθινοί παραμυθάδες Δημήτρης Αβούρης και Νίκη Κάπαρη, ο μουσικός Ιωάννης Ψειμάλας με τους συνεργάτες του και η παιδαγωγός θεάτρου - θεατρικού παιχνιδιού Αφροδίτη Παρζακώνη με τα παιδιά και τους εμψυχωτές του θεατρικού παιχνιδιού του δήμου Χολαργού.
  • Το βιβλίο του Θανάση Μπαλοδήμα, «Χρυσάνθεμα στο μπαλκόνι» (εκδόσεις «Περίπλους»), παρουσιάζεται (8 μ.μ.) στη «Γωνιά του Βιβλίου» (Αγ. Φανουρίου και Φαιάκων 1-5, Βύρωνας). Θα μιλήσει η Τιτίνα Δανέλλη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Σοφία Αδαμίδου.
Παρασκευή (22/3)
  • Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκινά τις παραστάσεις του στη «Σφεντόνα» (Αλεξάνδρας 22, τηλ. 010 - 8253.991-2), με τραγούδια από το καινούριο του άλμπουμ και άλλα παλιότερα, αγαπημένα κομμάτια. Μαζί του θα είναι ο Μίλτος Πασχαλίδης, σε ένα πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο. Παραστάσεις μέχρι 28/4 (Πέμπτη έως Σάββατο, 10.30 μ.μ. και Κυριακή 8.30 μ.μ.).
  • «Αττικό Τοπίο» του Κώστα Μαρκόπουλου
    «Αττικό Τοπίο» του Κώστα Μαρκόπουλου
    Ο Νότης Μαυρουδής προσκαλεί στο πρώτο μελωδικό του τριήμερο στο θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι, τηλ. 010- 3479.426). Παρουσιάζει «Το μινόρε της φωνής», με τραγούδια του παλιά και καινούρια. Τον συνοδεύουν ο Παναγιώτης Μάργαρης (κιθάρα) και οι ερμηνευτές Νίκος Κουρουπάκης και Μήδεια. Συμμετέχουν χορευτές των «Ροών», σε σκηνοθετική - χορογραφική επιμέλεια της Σοφίας Σπυράτου. Παραστάσεις: Παρασκευή - Σάββατο (10.30 μ.μ.), Κυριακή (9.30 μ.μ.).
  • Ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει «Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) σήμερα και αύριο (11 μ.μ.), υπό τον τίτλο «Καψιμί», ένα πρόγραμμα με καινούρια και παλιότερα τραγούδια του.
Σάββατο (23/3)
  • Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Μ. Αναγνωστάκη, Φ. Λόρκα, Τ. Σινόπουλου, Γ. Θεοδωράκη, ερμηνεύουν οι Δάφνη Ευαγγελάτου και Χριστόφορος Σταμπόγλης, με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ