Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δεν ακούστηκαν τα πραγματικά προβλήματα

Τα όσα δεν είπε η υπουργός Παιδείας κατά την παρουσία της στην Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας σχολιάζει ο Σύλλογος Φοιτητών

Στα όσα δεν είπε η υπουργός Παιδείας κατά την παρουσία της στην προχτεσινή εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών της Οδοντιατρικής Πανεπιστημίου Αθήνας αναφέρεται ο Σύλλογος Φοιτητών της Σχολής.

Ο Σύλλογος Φοιτητών, μεταξύ άλλων, καταγράφει τα όσα δεν ακούστηκαν από την υπουργό για:

«- Τις ασυντήρητες υποδομές με αποτέλεσμα να πέφτει το ταβάνι (!) στον 2ο όροφο και οι φοιτητές και φοιτήτριες του 4ου και 5ου έτους να καθυστερούν να ξεκινήσουν την κλινική τους μία βδομάδα.

- Τις συνέπειες της μετατροπής της σχολής μας σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα με ασθενείς - πελάτες και φοιτητές που αναγκάζονται να πληρώνουν αναλώσιμα από την τσέπη τους, να πληρώνουν ακόμα και τα χρέη των ασθενών που δυσκολεύονται οικονομικά (όλο και πιο συχνό φαινόμενο γιατί στην Οδοντιατρική έρχονται οι πιο φτωχοί ασθενείς) ώστε να ολοκληρώσουν την κλινική τους άσκηση.

- Το τεράστιο κόστος στέγασης για τους επαρχιώτες φοιτητές και την τραγική έλλειψη εστιών στο ΕΚΠΑ.

- Την καταστολή των φοιτητικών αγώνων και την πανεπιστημιακή αστυνομία που έχει καταδικάσει η ακαδημαϊκή κοινότητα».

Σχετικά με τις αναφορές της υπουργού σε πλευρές του νόμου για το «νέο» πανεπιστήμιο, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι οι φοιτητές της Οδοντιατρικής δεν κάνουν πρακτική άσκηση αλλά κλινική άσκηση «στην οποία δεν πληρωνόμαστε αλλά πληρώνουμε από την τσέπη μας» και δηλώνει πως «το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα κάνουμε για ένα εξάμηνο μαθήματα των ... ΣΕΦΑΑ ή Γεωλογίας (εσωτερικό Erasmus) αλλά να μπορούμε να διδασκόμαστε ολοκληρωμένα το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής μας με την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ