Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ζητάει και τα ρέστα μετά την απόρριψη της αγωγής της σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

Καταθέτει νέα αγωγή - καρμπόν, απαιτώντας τη φυλάκιση του δημοσιογράφου και 70.000 ευρώ (!) για τις αναφορές του στις γιορτές μίσους που οργανώνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι και στον Γράμμο | Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις γιορτές μίσους που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι
Από τις γιορτές μίσους που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι
Εναν χρόνο σχεδόν μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης κατάπτυστης αγωγής σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού επανέρχεται και «ζητάει και τα ρέστα» για το αντικομμουνιστικό της ντελίριο στις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε Αύγουστο στο Βίτσι και στον Γράμμο, για το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στον ΔΣΕ και τον Εθνικό στρατό.

Με νέα αγωγή - καρμπόν, η Ενωση ζητάει από τον δημοσιογράφο να της καταβάλει 70.000 ευρώ συν τους τόκους για «ηθική βλάβη», ενώ αξιώνει και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Η προηγούμενη αγωγή, που απορρίφθηκε, είχε εκδικαστεί στις 21 Οκτώβρη 2021, ενώ η νέα έχει οριστεί να συζητηθεί στις 27 Οκτώβρη 2022.

Το ...έγκλημα του δημοσιογράφου είναι ότι σχολίασε σε αρθρογραφία («Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ») και στη ραδιοφωνική του εκπομπή («Real FM») τη γιορτή μίσους που έγινε τον Αύγουστο του 2020 στο Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Ενώση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού - Παράρτημα Σερρών.

Τέτοιες «γιορτές» - που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, με το ίδιο χυδαίο περιεχόμενο - τις έχουν τιμήσει κατά καιρούς με την παρουσία τους διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους, ανάμεσά τους και οι χρυσαυγίτες.

Θυμίζουμε ότι η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας και από αυτήν την άποψη η ευθύνη για την απαράδεκτη αγωγή βαραίνει και την κυβέρνηση, που πρέπει εδώ και τώρα να παρέμβει για να αποσυρθεί.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, τον Αύγουστο του 2020, ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ώστε η κυβέρνηση, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία εκπροσώπου της, και συγκεκριμένα του τότε υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αναγκάστηκε τελικά να μην παραστεί.

Αυτό βέβαια σε τίποτα δεν εμπόδισε τους διοργανωτές να επιδοθούν στο σύνηθες αντικομμουνιστικό τους παραλήρημα, παρουσία διαφόρων γνωστών ακροδεξιών ομάδων.

Σχολιάζοντας τη νέα δίωξη σε βάρος του, ο Νίκος Μπογιόπουλος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα σε ανάρτησή του: «(...) στη σύσταση των εν λόγω κυρίων να ανακαλέσω (ούτε σάλιο για να γελάσω δεν χαραμίζω) ή τότε τρόπον τινά "θα τα πούμε" απειλώντας με με αγωγές και δικαστήρια, η απάντησή μου είναι τόσο απλή που ακόμα κι αυτοί θα την καταλάβουν: Τα αρχεία μου με τα "κομμουνιστοσυμμοριτικά" τους και τα συναπαντήματά τους με την καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική συμμορία "Χρυσή Αυγή" αδημονούν να τους συναντήσουν».

ΚΚΕ: Απαράδεκτη αγωγή, να απορριφθεί!

Σε σχόλιο για τη νέα αγωγή της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε βάρος του Νίκου Μπογιόπουλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η νέα αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία επανέρχεται με το ίδιο ακριβώς απαράδεκτο περιεχόμενο που απορρίφθηκε τον Οκτώβρη του 2021, προκαλεί κάθε άνθρωπο που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας, τον αντικομμουνισμό, την βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών φρασεολογία, στα οποία επιδίδονται κατ' επανάληψη τα στελέχη της συγκεκριμένης ένωσης, που εκτός των άλλων φιγουράρουν σε πλήθος εκδηλώσεων μαζί με διάφορα φασιστοειδή και καταδικασμένους εγκληματίες ναζιστές. Θυμίζουμε, επίσης, πως η συγκεκριμένη Ενωση είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας, γεγονός που καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη για τις δράσεις της. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αγωγή της ΕΑΑΣ σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, η οποία πρέπει εδώ και τώρα να απορριφθεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ