Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγκαλιάστηκε από το κοινό η συναυλία για τον Νίκο Ξυλούρη

Μια σπουδαία συναυλία, με τραγούδια που έχει αφήσει ανεξίτηλα στην καρδιά μας η φωνή του «Αρχάγγελου της Κρήτης», του Νίκου Ξυλούρη, πραγματοποιήθηκε χτες στο Ηρώδειο, σε επιμέλεια και διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου. Η συναυλία αγκαλιάστηκε από το κοινό, που κατέκλυσε το Ηρώδειο, χειροκροτώντας την οικογένεια Ξυλούρη, τον Ψαραντώνη και τους Γιάννη, Γιώργη, Νίκη, Λάμπη και Ελευθερία Ξυλούρη, που με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα απέδωσαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη, καθώς και τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Χρήστο Θηβαίο και την Ηρώ Σαΐα, που ερμήνευσαν κομμάτια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας αυτού του μεγάλου τραγουδιστή, σε μουσική τόσο του ίδιου του Στ. Ξαρχάκου, όσο και των Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλου, Λουκά Θάνου, πλημμύρισαν το Ηρώδειο.

Τη χτεσινή συναυλία παρακολούθησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ακόμα, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους υπόλοιπους συντελεστές της συναυλίας και τους συνεχάρη.

Ορχήστρα: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Χάρης Κελλάρης (ηλεκτρικό μπάσο), Τάκης Βασιλείου (ντραμς - κρουστά), Παντελής Ντζιάλας (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Γιώργος Παππάς (νυκτά έγχορδα), Δημήτρης Ρέππας (νυκτά έγχορδα).


  • Η συναυλία, η οποία ήταν sold out, θα επαναληφθεί στις 7 Δεκέμβρη στο Christmas Theater, για όσους δεν πρόλαβαν εισιτήριο για χτες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αφιέρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ