Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Φιξ

Η Τομεακή Οργάνωση Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι - Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση - Με το ΚΚΕ δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη των λαών», το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συγκροτήματα μεταναστών. Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν: Περίπτερα από μεταναστευτικές κοινότητες, ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος για τους μικρούς φίλους και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».

Στο κάλεσμα για την εκδήλωση η ΤΟ Α' Αθήνας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μπροστά στις νέες δυσκολίες, στην ανασφάλεια για τις οικογένειές μας, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στις χώρες καταγωγής των μεταναστών και προσφύγων που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, βρίσκεται το πραγματικό δίλημμα:

Θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που φέρνει μόνο χειρότερα για τους λαούς;

Τον αδιέξοδο δρόμο που για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα, θρησκεία, είναι μονίμως χαμένοι...

- Από τους ανταγωνισμούς ισχυρών κρατών και διεθνών συμμαχιών για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής που οδηγούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. (...)

- Από τα απίστευτα κέρδη των ομίλων που βγαίνουν από την εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς, τους μισθούς που δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα φασονατζίδικα, στον Επισιτισμό, στις υπηρεσίες καθαριότητας, στην οικοδομή, στα εργοστάσια και αλλού.

- Από την απογείωση της ακρίβειας στις τιμές της Ενέργειας και σε βασικά είδη κατανάλωσης, τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, τη νέα οικονομική κρίση που απειλεί εργατικά- λαϊκά δικαιώματα. Τη μετατροπή της Αθήνας, της πόλης όπου όλοι ζούμε, σε παράδεισο για τα κέρδη του τουρισμού και άλλων επενδυτών και κόλαση για τους κατοίκους της. Με πανάκριβα νοίκια και υπέρογκα δημοτικά τέλη, χωρίς σύγχρονες υποδομές Υγείας, επαρκή - ασφαλή σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Με ελάχιστες παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου, δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πολιτισμού. Μια Αθήνα γεμάτη αστυνομία για να κάνει "σκούπες" σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, με απαγορευμένες τις διαδηλώσεις για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

- Από την επιδίωξη της "σταθερότητας" της αντιλαϊκής πολιτικής, που φέρνει νέα αστάθεια στη ζωή των εργαζομένων. Για αυτή συναγωνίζονται η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που μας έχουν φέρει ως εδώ, διαφημίζοντας ποιος θα εξασφαλίσει καλύτερα τη συνέχιση της ληστείας των εργαζομένων με τις μικρότερες αντιδράσεις. Ολοι τους, παρά τις όποιες διαφορές τους, υπερασπίζονται το εχθρικό για τον λαό κράτος. Αυτό που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών πολέμων και σε στόχο αντιποίνων. Που υλοποιεί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ενισχύει τις απαράδεκτες διακρίσεις, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ορθώνει φράχτες στα σύνορα και εγκλωβίζει πρόσφυγες στους καταυλισμούς - φυλακές της ΕΕ. Αυτό που με ευκολία δίνει δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και σκόπιμα "δυσκολεύεται" να ικανοποιήσει τις χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις για απόκτηση υπηκοότητας, ιθαγένειας, αδειών παραμονής, κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες, διατηρώντας νόμους που βαφτίζουν ανθρώπους "παράνομους".

'Η θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων...

(...) Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με όλα όσα μας έχουν φέρει εδώ, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, το κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, χαράζοντας οι λαοί τη δική τους πορεία με πυξίδα τα δικά τους συμφέροντα. Ετσι μπορούμε να επιβάλουμε την ικανοποίηση αιτημάτων μας, να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής της σύγχρονης βαρβαρότητας.

Το ΚΚΕ σε καλεί να πιστέψεις στη δύναμή σου. Στη δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, που μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Η ιστορική και η σύγχρονη εμπειρία έχει αποδείξει ότι όπου οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν κανέναν σωτήρα, αλλά παίρνουν την τύχη στα χέρια τους, γίνονται μια γροθιά, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους και βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες ώστε οι λαοί να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, να ζουν αδελφωμένοι και ειρηνικά, με σχέσεις ισότιμης συνεργασίας μεταξύ τους.

Ετσι ζούσαν για δεκαετίες στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της πρώτης προσπάθειας να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. (...)

Πάλεψε μαζί με το ΚΚΕ!

Γιατί η λύση βρίσκεται στην αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αυτός μπορεί να αχρηστεύσει το δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, τους οποίους αξιοποιεί το σύστημα της εκμετάλλευσης για να χωρίζουν τους λαούς μεταξύ τους και να συνεχίζει το αντιλαϊκό του έργο ανενόχλητο.

Η συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, είναι συμβολή στον αγώνα για αυτήν την προοπτική, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και αναγκαίο για τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ