Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Συνεχίζουν τον αγώνα οπλισμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης

Στο πλευρό τους βρέθηκαν χτες λιμενεργάτες από τον Πειραιά και εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους

Ηλεκτρονικό αφισάκι που κυκλοφορεί από σωματεία για τον αγώνα στη «Μαλαματίνα»
Ηλεκτρονικό αφισάκι που κυκλοφορεί από σωματεία για τον αγώνα στη «Μαλαματίνα»
Οπλισμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης, που καθημερινά μεγαλώνει, οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και τις 31 Αυγούστου, απαιτώντας ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σήμερα Τρίτη στις 8.30 το πρωί προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και ενημέρωση εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων που θα βρεθούν εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το Σωματείο θα ενημερώσει για τις τελευταίες προσπάθειες της εργοδοσίας «να σπάσει το απεργιακό μέτωπο - αλυσίδα, που καθημερινά γιγαντώνεται έξω από το εργοστάσιο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, με τη χρήση μεγάλης κατασταλτικής δύναμης (ΜΑΤ - ΟΠΚΕ - ΔΙΑΣ κ.λπ.) αλλά και ελάχιστων απεργοσπαστών, θυμάτων της νέας διοίκησης».

Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» συνεχίζουν οργανωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι την τελική δικαίωση, «κάθε μέρα πιο πολλοί, κάθε μέρα πιο δυνατοί» όπως λένε.

Και αυτό γίνεται καθημερινά πράξη με τη στήριξη που εκφράζεται πολύμορφα από τους εργαζόμενους του κλάδου και άλλων κλάδων, αλλά και με τη μαζική παρουσία στην περιφρούρηση της απεργίας.

Λιμενεργάτες από τον Πειραιά στο πλάι των απεργών

Οι απεργοί συναντήθηκαν με λιμενεργάτες από τον Πειραιά
Οι απεργοί συναντήθηκαν με λιμενεργάτες από τον Πειραιά
Στο πλαίσιο αυτό, χτες το πρωί την έμπρακτη αλληλεγγύη του εξέφρασε πολυμελής αντιπροσωπεία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που ξεκίνησε χαράματα από τον Πειραιά για να βρεθεί στο πλάι των απεργών. Οι λιμενεργάτες της COSCO παρέδωσαν στους απεργούς οικονομική βοήθεια.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΕΔΕΠ Βασίλης Μανωλάκος, Δαμιανός Βουδιγάρης, Δημήτρης Λινάρδος, Θοδωρής Λάφιας, Στέλιος Φυτιλάκος, Σταμάτης Σαρμάνης και Κώστας Μαγιάννης.

Τα στελέχη του ΕΝΕΔΕΠ ανέδειξαν την ανάγκη σε κάθε χώρο δουλειάς να υπάρχει δυνατό σωματείο με ταξικό προσανατολισμό, που οι εργαζόμενοι θα το πιστέψουν, θα το αγκαλιάσουν και οργανωμένα θα δώσουν τη μάχη για να βελτιώσουν τις συνθήκες και τους όρους εργασίας τους. Τόνισαν ότι η εργοδοτική τρομοκρατία και η παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής σταματάνε μπροστά στη δύναμη των απεργών και στη δύναμη της αλληλεγγύης των εργατών. Και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να γίνει γνωστός ο αγώνας των εργαζομένων της «Μαλαματίνας» σε όλο το λιμάνι του Πειραιά, σε όλο τον Πειραιά, να φτάσει παντού η πολύτιμη πείρα που βγαίνει από τους αγώνες.

Οπως δήλωσε ο Δ. Βουδιγάρης, «οι αγώνες των εργαζομένων στη "Μαλαματίνα" επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι τα κέρδη τους χτίζονται πάνω στις πλάτες μας, με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας. Η πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στην "e-food", στο λιμάνι του Πειραιά, δείχνει ότι μπορεί η τάξη μας να γίνει ένα οργισμένο ποτάμι και να τους παρασύρει. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι στη "Μαλαματίνα" θα νικήσουν».

Ο Γ. Φραγγίδης ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, καθώς και για την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ευχαρίστησε για την έμπρακτη στήριξη, λέγοντας ότι «η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Εξόρμηση στο εργοστάσιο της Αυλίδας

Στο μεταξύ, νέα εξόρμηση στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στον Φάρο Αυλίδας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, δίνοντας συνέχεια στην αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, στην οποία εκτός από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου συμμετείχε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Αντώνης Κούκουρας, έγινε συζήτηση σχετικά με τις νέες εξελίξεις του αγώνα που διεξάγεται στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη και την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τη ΛΑΡΚΟ

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα που δίνουν οι απεργοί εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» τονίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συλλήψεις και την καταστολή. «Αδέλφια αγάντα, θα κερδίσετε. Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας σας έχει κάνει εκ των προτέρων νικητές. Βλέπετε το μέλλον, τα παιδιά σας κατάματα και εμείς δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε ότι: ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Η επιμονή σας είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εργαζόμενους", σημειώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στην Οινοποιία Μπουτάρη Νάουσας.

Επίσης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δέλτα, στα όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Στο μεταξύ, μεγαλώνει ο κατάλογος των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκδίδουν ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και καταδίκης της επιχείρησης τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν στήσει εργοδοσία και κράτος.

Σε αυτόν προστέθηκαν: Εργατικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Σωματεία: ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ «ΣΙΝΔΟΣ», ΕMFI (πρώην «ΕΒΓΑ»), κλαδικό Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Μαγνησίας και Σποράδων, Τροφίμων - Ποτών ν. Χανίων, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Ξάνθης, Οικοδόμων Καβάλας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Ομίλου «Σκλαβενίτης» στη Βόρεια Ελλάδα, Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ ν. Πιερίας, Νοσοκομείου ΚΑΤ, ΕΛΜΕ Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ