Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Πούτιν και Κιμ υποστηρίζουν στενότερη συνεργασία

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ

Την επέκταση των διμερών σχέσεων Ρωσίας - Βόρειας Κορέας επιδιώκει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, όπως διαβεβαίωσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σε επιστολή του την Κυριακή για την εθνική επέτειο της απελευθέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν μηνύματα δείχνοντας ετοιμότητα για περαιτέρω προσέγγιση σε μια περίοδο που η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ανταγωνισμού, ενώ ο Πούτιν επεσήμανε ότι στενότερες σχέσεις θα είναι προς το συμφέρον των δύο κρατών και θα συμβάλουν στο «να ενισχυθούν η ασφάλεια και η σταθερότητα της Κορεατικής Χερσονήσου και της περιφέρειας της Βορειοανατολικής Ασίας».

Να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιούλη η Βόρεια Κορέα έγινε το πέμπτο κράτος που αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, και επιδιώκει να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις μαζί τους. Μάλιστα, ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η εμπορική συνεργασία δεν παρεμποδίζεται από τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.

«Ετοιμάζεται προς υπογραφή μνημόνιο για την εξωτερική οικονομική συνεργασία», είπε ο πρέσβης του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Ρ. Μιρόσνικ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βόρεια Κορέα μπορεί να γίνει μια πολλά υποσχόμενη αγορά για εργαλεία μηχανικής και προϊόντα που κατασκευάζονται στο Ντονμπάς.

Μάλιστα εξετάζεται η αποστολή βορειοκορεατικών κατασκευαστικών υλικών και εργατικού δυναμικού, που θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση της περιοχής της ανατολικής Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ