Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό

Ανακοίνωση για την κλήση σε δίκη του στελέχους του ΚΚΕ Τάσου Τσιαπλέ, μετά από μήνυση περιφερειακής συμβούλου που στηρίζεται από ναζιστικά μορφώματα

Μια ακόμα μεθοδευμένη επίθεση από ακροδεξιές ομάδες ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την κλήση σε δίκη, στις 20 Φλεβάρη του 2023, του Τάσου Τσιαπλέ, μέλους της ΕΠ Θεσσαλίας και εκλεγμένου περιφερειακού σύμβουλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του η Μαρία Μπίλλη, περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε το 2019 από την Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 19ης Μάη 2021, ο Τάσος Τσιαπλές «προσέβαλε την Μαρία Μπίλλη, αποκαλώντας την ναζίστρια».

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, κατά τη συζήτηση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου για την είσοδο στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, η συγκεκριμένη περιφερειακή σύμβουλος επιδόθηκε σε έναν αισχρό αντικομμουνισμό, μιλώντας για «φημολογούμενες - off-shore εταιρείες του ΚΚΕ», ενώ ταυτόχρονα καταψήφισε και το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» μήνυσε το στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί όπως λέει «προσβλήθηκε», ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το 2019 εκλέχθηκε με τη στήριξη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και σήμερα στηρίζει το κόμμα το οποίο έχει επικεφαλής του τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Κασιδιάρη, που καταδικάσθηκε ως μέλος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και άτυχους μετανάστες, που οργάνωσε πλήθος δολοφονικές επιθέσεις και άλλες κακουργηματικές ενέργειες, σε πολλές δε από αυτές ήταν και ο ίδιος ο Κασιδιάρης φυσικός αυτουργός.

Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω

Σχολιάζοντας τη μήνυση και την κλήση σε δίκη του Τάσου Τσιαπλέ, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός και καθεμιάς αποκαλύπτουν τον ρόλο του. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από εκπροσώπους ναζιστικών μορφωμάτων που έχουν καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις.

Η ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Οσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό.

Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στον λαό, με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν εφεδρεία του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org