Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση αφιερωμένη στον λογοτέχνη Ζήση Σκάρο

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στα Κανάλια Καρδίτσας

Εκδήλωση τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του κομμουνιστή λογοτέχνη Ζήση Σκάρου πραγματοποιεί η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον τόπο καταγωγής του, τα Κανάλια Καρδίτσας, στο προαύλιο του σχολείου, μπροστά στην προτομή του.

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Γιώργο Μηλιώνη, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Ζήσης Σκάρος: Ασυμβίβαστος κομμουνιστής και κορυφαίος λογοτέχνης του λαϊκού κινήματος και του λαϊκού μας προοδευτικού πολιτισμού».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Καλωσόρισμα από τον εκπρόσωπο της ΤΕ Καρδίτσας, Αστέρη Χαλάτση. Απαγγελία του ποιήματος «Ζήσης Σκάρος», του Γιάννη Ρίτσου, από τον Κώστα Παπαλέξη. Παρέμβαση από την Ελπινίκη Αγγελίνα, προϊσταμένη του Τμήματος Καρδίτσας των ΓΑΚ, με θέμα «Από τα σχολικά θρανία στην ΟΚΝΕ - Η πολιτική διαδρομή του Αποστόλη Ζήση (Σκάρου) μέσα από το αρχειακό υλικό των σχολείων». Απαγγελία του ποιήματος «Η Καραγκούνα» (αναφορά στην Β. Κουσιάντζα) από τον Κώστα Παπαλέξη.

Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και αρχειακού υλικού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφανιού στην προτομή του Ζήση Σκάρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ