Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Χανιά και Καβάλα

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν την Τρίτη 9 Αυγούστου σε Χανιά και Καβάλα από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, για τα 77 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Στα Χανιά η Επιτροπή Ειρήνης διοργάνωσε μαζική συγκέντρωση - εκδήλωση στο ενετικό λιμάνι, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, για την καταδίκη του εγκλήματος των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και προς τιμήν των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία από τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργο Μαργαρίτη και αντιπολεμική συναυλία με το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».

Στην Καβάλα, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης. Εγινε συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου, όπου μίλησε ο Απόστολος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας. Ακολούθησε πορεία στο παραλιακό μέτωπο. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία έστειλαν δυνατό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με τη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε ορμητήριο πολέμου. Επίσης καταδίκασε τις νέες βάρβαρες - δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Στη Λέσβο, με μια ενημερωτική δράση την Τρίτη το πρωί η Επιτροπή Ειρήνης θύμισε στους Μυτιληνιούς τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι πριν 77 χρόνια, διανέμοντας την ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ και συζητώντας για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ