Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαφτίζει το κρέας ψάρι για τις συντάξεις

Εξι μήνες πριν ξεκίνησε η φάμπρικα της κυβερνητικής προπαγάνδας για «να βαφτίσει το κρέας ψάρι» σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στις συντάξεις, που λέγεται ότι θα δοθούν το 2023 και κατά μέσο όρο θα είναι περίπου στο 6%.

Οι «αυξήσεις» αυτές είναι ψίχουλα και δεν φτάνουν για να δουν οι συνταξιούχοι πραγματική βελτίωση του εισοδήματός τους. Πολύ περισσότερο που τα προηγούμενα χρόνια, οι νόμοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν μειώσει δραματικά το ύψος των συντάξεων και επιπλέον έχουν επιβάλει χαράτσια που τις μειώνουν ακόμα παραπέρα.

Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους να χάνουν 8,5 δισ. ευρώ! Δηλαδή, οι «αυξήσεις» για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι ένα «τίποτα» μπροστά στα δεκάδες δισεκατομμύρια που έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους.

Επιπλέον, οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν κάποιες ονομαστικές και μόνο «αυξήσεις» καθώς ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος από αυτές και ήδη καλπάζει πολύ πριν δοθούν σταθερά πάνω από 10% από τις αρχές του 2022. Ακόμα, 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε αυτήν την ονομαστική «αύξηση» λόγω της «προσωπικής διαφοράς».

Συνταξιούχοι με δεκάδες χρόνια εργάσιμου βίου το μόνο που θα δουν είναι στο χαρτί της σύνταξης να καταγράφεται λίγο μεγαλύτερο το ποσό και αναλόγως μικρότερη η «προσωπική διαφορά». Το συνολικό ποσό όμως θα παραμείνει ίδιο και εκτός όλων των άλλων, πλήττεται από τον πληθωρισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ