Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνο με ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα εισιτήρια θα επιτρέπεται στο εξής η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα για αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 1, ξεκαθάρισε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, επί τη ευκαιρία σύσκεψης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. Τη σύσκεψη απασχόλησε επίσης το ζήτημα των ελέγχων της αστυνομίας στους οπαδικούς συνδέσμους, όπως και αυτό του τεχνικού ελέγχου στις κάμερες ασφαλείας των γηπέδων, με τον υπουργό να ζητάει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 17 Αυγούστου.

ΤΕΝΙΣ

Επιστροφή στη δράση για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία τα ξημερώματα (3.30 - 4.00) ώρα Ελλάδας αντιμετώπιζε την Αμερικανίδα Σλόουν Στέφενς στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά National Bank Open στο Τορόντο. Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο 4 στον κόσμο, λογιζόταν ως το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση έναντι της αντιπάλου της, η οποία βρίσκεται στο Νο 59 της παγκόσμιας κατάταξης.

Την ίδια μέρα και για το ίδιο τουρνουά, επίσης σε καναδικό έδαφος αλλά τη φορά αυτή στο Μόντρεαλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από τη φάση των «32», με αντίπαλο έναν εκ των Οπέλκα, Μονφίς, Καράτσεφ και Κρέσι (δεν είχε προκύψει όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ετοιμη για νέες διακρίσεις είναι η Εθνική ομάδα κωπηλασίας, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου που ξεκινά αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Αυγούστου. Η ελληνική αποστολή στη Βαυαρία αποτελείται από 8 κωπηλάτες, 4 άνδρες και 4 γυναίκες, που θα στελεχώσουν 6 πληρώματα και όλοι τους έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια παγκόσμιοι πρωταθλητές, ενώ ανάμεσά τους ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία του Στέφανου Ντούσκου, χρυσού Ολυμπιονίκη πέρυσι στο Τόκιο. Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής ομάδας:

Ανδρες: Στέφανος Ντούσκος (σκιφ), Αντώνης Παπακωνσταντίνου (σκιφ ελαφρών βαρών), Γιάννης Καλανδαρίδης, Θανάσης Παλαιοπάνος (διπλό σκιφ).

Γυναίκες: Ευαγγελία Αναστασιάδου (σκιφ), Ζωή Φίτσιου (σκιφ ελαφρών βαρών), Ευαγγελία Φράγκου, Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος άνευ).

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Με 12 αθλητές (6 εφήβους και 6 νεάνιδες) θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Κ15 και Κ17, που διεξάγεται στην Πολωνία, στην πόλη Ραζίν, από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Πέμπτη 18 Αυγούστου.

Η ελληνική αποστολή:

Κ15: Κατηγορία 49 κιλών: Παναγιώτης Σπύρου, Ανδρέας Βεσέλι, Αννα - Δάφνη Αλμυρούδη Στρούμπου, Μαρία Στρατουδάκη. Κατηγορία 61 κ.: Στέφανος Τρακόσιας. Κατηγορία 71 κ.: Ιορδάνα - Δανάη Γεωργίου.

Κ17: Κατηγορία 59 κ.: Γαλήνη Φωτιάδη. Κατηγορία 61 κ.: Κωνσταντίνος Λαμπρίδης. Κατηγορία 64 κ.: Αλκηστις - Ελένη Αντωνιάδου, Μαριάμ Ράπτη. Κατηγορία 81 κ.: Αθανάσιος Αγγέλης. Κατηγορία 96 κ.: Αντώνης Τζαμπατζάκης.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κατά έναν αθλητή μειώθηκε η ελληνική αποστολή στη Ρώμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Ο Γιώργος Σπανουδάκης, που όπως είχαμε γράψει στο χτεσινό φύλλο συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή, τελικά λόγω ίωσης δεν ταξίδεψε μαζί με τους συναθλητές του στη Ρώμη και έτσι η ελληνική αποστολή αποτελείται πλέον από 19 αθλητές, 15 άνδρες και 4 γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ