Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Αντιδρούν στην τοποθέτηση τουρνικέ στο κτίριο της διοίκησης

Παράσταση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 11 το πρωί, στην Αγίας Σοφίας, θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ να τοποθετήσουν σύστημα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ) στο κτίριο διοίκησης.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, πρόκειται για ακόμα μια πτυχή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. «Για ακόμη μια φορά η Πρυτανεία, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση, ενισχύει το πλαίσιο καταστολής που συνδέεται άμεσα με την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς, την ενίσχυση του Πανεπιστημίου ΑΕ. Μια τέτοια απόφαση στόχο έχει να απομακρύνει τους εκπροσώπους των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων από το αναφαίρετο δικαίωμά τους να παρεμβαίνουν στα όργανα εκείνα που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων για τους όρους σπουδών τους, τη λειτουργία των Τμημάτων, της μέριμνας», τονίζουν.

Οι φοιτητές απαιτούν: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά. Καμία σκέψη για την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαίσιο! Οχι στα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας στα Ιδρύματά μας! Ούτε σκέψη για τοποθέτηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις σχολές μας. Να απομακρυνθεί - να μην τοποθετηθεί κάθε είδους εξοπλισμός που αφορά τον έλεγχο εισόδου στο χώρο του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org