Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα μοτο-συγκέντρωση από τους διανομείς της «e-food»

Νέα συγκέντρωση στην Καμάρα και μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι διανομείς της «e-food» στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο νέο μοντέλο εργασίας που προωθεί η εταιρεία για τους freelancers, με 30% μείωση της αμοιβή τους ανά παραγγελία, μείωση της αμοιβής των καυσίμων και άλλα.

Οι freelancers δεν άνοιξαν την εφαρμογή για να εργαστούν, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν οι συνάδελφοί τους μισθωτοί, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο εργαζομένων της «e-food» στη Θεσσαλονίκη.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου της «e-food», Ηλίας Νεοχωρίτης, η ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τον νέο τρόπο που θα δουλεύουν και θα αμείβονται οι freelancers, επιβεβαιώνει ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξαρτημένη εργασία που απαλλάσσει τους εργοδότες από εργασιακές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Εξήγησε ότι «με τη νέα απόφαση της "e-food" καθορίζονται τα λεγόμενα "slots", καθορισμένες βάρδιες σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη από την εταιρεία για εργατικό δυναμικό. Οι διανομείς θα πρέπει να προλάβουν να δηλώσουν κάθε βδομάδα διαθεσιμότητα, ώστε να μη χάσουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε περιοχές με περισσότερες παραγγελίες μπας και βγάλουν μεροκάματο.

Μάλιστα, η μείωση στην αμοιβή κάθε παραγγελίας κατά περίπου 30% στόχο έχει να απορροφηθούν οι αποζημιώσεις που οφείλει να δίνει η εταιρεία όσον αφορά τη συντήρηση του οχήματος, τη χορήγηση του κράνους κ.α.». Τέλος, κάλεσε όλους τους διανομείς που δουλεύουν ως freelancer να οργανωθούν στο Σωματείο και να παλέψουν από κοινού μισθωτοί και «free» για τα κοινά τους συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org