Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πανηγύρια για το ρεκόρ ... κερδών που καρπώνεται το τουριστικό κεφάλαιο

Προαναγγελία για κάποια ψίχουλα ακόμα στα λαϊκά νοικοκυριά, που δεν ακουμπούν τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας

Από τον πρόσφατο αγώνα των εργαζομένων στον Τουρισμό για τα δικαιώματά τους που διαλύονται από το «θαύμα» του Τουρισμού

Eurokinissi

Από τον πρόσφατο αγώνα των εργαζομένων στον Τουρισμό για τα δικαιώματά τους που διαλύονται από το «θαύμα» του Τουρισμού
Επιμένει στους πανηγυρισμούς η κυβέρνηση για το ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις, απηχώντας την ικανοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και κάνουν χρυσές δουλειές, την ίδια ώρα που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται έως αδυνατούν έστω και για μια ολιγοήμερη απόδραση, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο εργάζονται σε εξοντωτικές συνθήκες.

«Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι δουλεύει με σχέδιο για κάθε παραγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Φέτος, αυτή η επαγγελματική δουλειά φαίνεται και στο κομμάτι του τουρισμού», ανέφερε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «η τουριστική κίνηση στη χώρα μας καταγράφει ισχυρή δυναμική, καθώς οι τουριστικές ροές ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις. Οι αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπου ήταν περίπου 1.190.000 οι αφίξεις, ενώ είναι οριακά αυξημένες και σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν είχαμε περίπου 3.470.000 αφίξεις».

Με όχημα τα πανηγύρια για τα κέρδη στον Τουρισμό, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, είχε το θράσος να υποδείξει στον λαό να συμμεριστεί τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό «δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται από την ενεργειακή και από τις υπόλοιπες κρίσεις και να έχουμε πολύτιμες εφεδρείες που χρειαζόμαστε ενόψει του χειμώνα που έρχεται. Παράλληλα, τα έσοδα από τον τουρισμό περνούν άμεσα στην καθημερινή οικονομία και ενισχύουν απευθείας το εισόδημα των πολιτών»! Μία μεγαλοπρεπής κοροϊδία της κυβέρνησης, αφού τα όποια σενάρια για νέα ενίσχυση των νοικοκυριών που απεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ είναι σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Παραπέρα ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησης για τα προγράμματα «κοινωνικού τουρισμού», που απέχουν πολύ απ' το να ικανοποιήσουν το λαϊκό δικαίωμα σε ποιοτικές διακοπές. Ο «κοινωνικός τουρισμός» αφορά μόλις 300.000 δικαιούχους και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» άλλους 200.000 δικαιούχους. Το συνολικό «κόστος» και για τα δύο προγράμματα είναι μόλις 65 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 το κονδύλι μόνο για τον «κοινωνικό τουρισμό» ήταν 62,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο «κοινωνικός τουρισμός» αφορά περιόδους «εκτός σεζόν», που είναι απαγορευτικές για χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες. Ακόμα κι αυτά τα προγράμματα ένα σημαντικό τμήμα των δικαιούχων δεν καταφέρνει να τα αξιοποιήσει, καθώς απαιτούν «συμμετοχή», που ειδικά φέτος με την ακρίβεια δεν περισσεύει.

Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε απ' τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις απαντήσεις του σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Εκεί, μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση μεριμνά ώστε «οι αυξήσεις στο ρεύμα να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα» και πως ο νέος τρόπος τιμολόγησης «στην ουσία εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής», όταν στην πραγματικότητα η ρήτρα αλλά και οι πάγιες χρεώσεις ενσωματώθηκαν στις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι και οι λογαριασμοί που θα λάβουν τα σπίτια τον Σεπτέμβρη αναμένονται «τσουχτεροί» εξαιτίας της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης». «Εχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα, πολύ ουσιαστικά, με σώφρονες κινήσεις, κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις», υποστήριξε!

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την ένταση ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι «είμαστε πλήρως ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη θέση της ΕΕ. Η Ελλάδα είναι αταλάντευτα υπέρ της πολιτικής της μιας Κίνας. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, αυτό που για εμάς έχει σημασία είναι να αποφεύγονται εντάσεις, να πρυτανεύει πάντοτε η λογική και οι διαφορές να λύνονται με ειρηνικό τρόπο, με βάση τα όσα προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς Συμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ