Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
Οι κάτοικοι συνέβαλαν στην έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιάς

Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της πολιτικής προστασίας του δήμου Μαραθώνα που κρατά παροπλισμένο υδροφόρο όχημα

Με παροπλισμένο το φορτηγάκι πολιτικής προστασίας φυλάνε το δάσος της περιοχής οι 37 εθελοντές της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα. Μάλιστα, προχτές, στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με μαρτυρίες, μαζί με κατοίκους, χρησιμοποιώντας κλαριά, κατάφεραν να «συγκρατήσουν» εστία φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση, η οποία, τελικά, τέθηκε υπό έλεγχο με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής, πριν επεκταθεί και απειλήσει τα σπίτια του χωριού.

«Ενα μεγάλο μπράβο στη νεολαία μας που για ακόμα μία φορά ήταν παρούσα καθώς και στους πυροσβέστες που έδρασαν άμεσα», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, Σπύρος Ηλίας, ο οποίος κατήγγειλε ότι «το αίτημά μας προς την πολιτική προστασία για χορήγηση μικρού πυροσβεστικού οχήματος παραμένει αναπάντητο» καθώς «το μοναδικό όχημα που έχουμε στα χέρια μας είναι παροπλισμένο και είναι ενήμεροι από τον Μάη». Καταλήγοντας σημειώνει ότι «αυτή είναι η πολιτική προστασία του δήμου μας», του Μαραθώνα, και «βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου χωρίς ένα μέσο άμεσης επέμβασης».

Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγάκι αυτό (τύπου UNIMAC) που χρησιμοποιούσε η κοινότητα, είναι παροπλισμένο από την περσινή αντιπυρική περίοδο διότι ο δήμος Μαραθώνα δεν έχει συντηρήσει τη δεξαμενή και την αντλία του. Ωστόσο, είχε χρησιμοποιηθεί για αποχιονισμό τον χειμώνα. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Κοινότητας για τη σχετική συντήρησή του δεν έχει γίνει τίποτα. Μάλιστα, όχημα - με δεξαμενή 500 λίτρων και εξοπλισμό πυρόσβεσης - που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον δήμο, φέρεται να παραμένει αχρησιμοποίητο την ώρα που η Κοινότητα επανειλημμένα το έχει ζητήσει, χωρίς να πάρει από τον δήμο καμιά θετική απάντηση. Σύμφωνα με την Κοινότητα, το όχημα είναι ανάγκη να παραχωρηθεί «καθώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση πυρκαγιάς». Ετσι η ομάδα εθελοντών της Κοινότητας είναι έτοιμη και μάχιμη, αλλά ακόμα περιμένει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρκαγιά στην Κέα(2023-06-09 00:00:00.0)
Ζητά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης ο πρόεδρος της κοινότητας(2020-12-16 00:00:00.0)
Απαιτείται Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης, με έμφαση στην πρόληψη(2019-11-09 00:00:00.0)
«Πύρινη λαίλαπα» η αναδιάρθρωση της Πυροσβεστικής(2012-07-04 00:00:00.0)
Σε μεγάλο κίνδυνο τα δάση της Εύβοιας(2008-06-28 00:00:00.0)
Πυροσβεστικά ημίμετρα για τις ανεξέλεγκτες χωματερές(2005-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ