Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Να λυθεί το ζήτημα της οδικής διασύνδεσης στο Ρέθυμνο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συζητήθηκε στις 28 Ιούλη η Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη συγκοινωνιακή σύνδεση των χωριών του Καμπανού Ρεθύμνου.

Για τα προβλήματα στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής των χωριών του Καμπανού τοποθετήθηκε ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Μανουσάκης, που εξήγησε την απαράδεκτη κατάσταση οι κάτοικοι των παραπάνω χωριών να οδηγούνται σε απομόνωση, αδυνατώντας να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες επικοινωνίας με την πόλη του Ρεθύμνου, αφού υποχρεώνονται, για τα κέρδη των ΚΤΕΛ, να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής των δρομολογίων σε μόνο ένα δρομολόγιο τη βδομάδα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει πως «με αφορμή την αναφορά του Νίκου Μανουσάκη στις παρεμβάσεις των κατοίκων του Καμπανού, που το πρόβλημά τους έχει γίνει "μπαλάκι" ευθυνών μεταξύ δήμου - Περιφέρειας και ιδιωτικού ΚΤΕΛ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου προσπάθησε να τον διακόψει, με ένα κρεσέντο αυταρχισμού, απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Προφανώς αυτή τη δημοκρατία γνωρίζει, αποδεικνύοντας πόσο πολύ τον ενοχλεί η παρουσία φορέων του κινήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και γι' αυτό αρνείται να φέρνει ως θέμα συζήτησης τα αιτήματά τους. Η συμπεριφορά αυτή του προέδρου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και στους παρόντες εκπροσώπους των κατοίκων του Καμπανού, που όπως χαρακτηριστικά είπαν ήταν "ψυχρολουσία" γι' αυτούς.

Οσο δε για τη λύση του προβλήματος έμεινε σε νομικίστικες ερμηνείες, που δεν έδωσαν καμία απάντηση στο εύλογο ερώτημα γιατί περιορίστηκαν στο ένα τη βδομάδα τα δρομολόγια που μέχρι το 2019 ήταν ημερήσια ή στο πώς άραγε αναμένεται να αυξηθεί η επιβατική κίνηση (κριτήριο του ΚΤΕΛ για την αύξηση των δρομολογίων) όταν το δρομολόγιο είναι 1 τη βδομάδα. Οι δε προτάσεις για δήθεν λύση με προγραμματική σύμβαση δήμου - ΚΤΕΛ όχι μόνο μεταφράζονται σε επιπλέον έμμεση επιβάρυνση των κατοίκων, αλλά παραπέμπουν το ζήτημα στις "ελληνικές καλένδες"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ