Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
Ζητά διεύρυνση των πασχόντων που εισάγονται με το 5% στα ΑΕΙ

Την επικαιροποίηση του καταλόγου των παθήσεων που οι ασθενείς τους δικαιούνται εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις με την κατηγορία του 5%, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Υγείας και στα συναρμόδια υπουργεία ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Οπως σημειώνει στην επιστολή του ο Σύλλογος, είχε εκφράσει αίτημα από την περσινή χρονιά παραθέτοντας τη σχετική επιχειρηματολογία για την τροποποίηση της ΚΥΑ υπ' αριθ. Φ151/17897/Β6/2014, σημειώνοντας ότι «το εν ισχύι νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει έναν σχετικά μικρό αριθμό πασχόντων από καρδιαγγειακά νοσήματα αποκλείοντας επιλεκτικά και αναιτιολόγητα πάσχοντες από παθήσεις εξίσου σοβαρές ή ενίοτε και πολύ σοβαρότερες. Το άδικο αλλά και το παράλογο της σχετικής διάταξης είναι πασιφανές αλλά αποδεικνύεται εύκολα ακόμη και με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια».

Προσθέτει παράλληλα ότι «δεν επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ούτε υφίσταται βεβαίως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό», ενώ τονίζει ακόμη τον κίνδυνο να χαθεί άλλη μία ακαδημαϊκή χρονιά, για έφηβους με σοβαρές παθήσεις που διεκδικούν διευκόλυνση για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. «Οι διαμαρτυρίες από διάφορες ομάδες συνασθενών μας είναι συχνές, ενώ το ισχύον καθεστώς κρίνεται ως άδικο και ανορθολογικό», τονίζει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρόσφατη πανδημία, η μείωση του αριθμού των εισακτέων, καθώς και η αναμφισβήτητη αύξηση του κόστους ζωής καθιστούν το αίτημά του περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ.

Την επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου το ΚΚΕ την κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ