Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΛΕΥΚΑΔΑ
«Ανάσα» για τη νεολαία οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ

«Ανάσα» στην καλοκαιρινή σεζόν ήταν για νέους εργαζόμενους και μαθητές το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Λευκάδα, που ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της πόλης την περασμένη Παρασκευή.

Η εκδήλωση άνοιξε με βιντεοπροβολή για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ακολούθησε η πολιτική ομιλία από τον Κώστα Ηλία, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Ο ομιλητής εισαγωγικά απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία του νησιού να μην υποκύψει στα εμπόδια που ορθώνει το σύστημα στα όνειρά τους, για να τους καλέσει στη συνέχεια να γνωρίσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τον σοσιαλισμό, τον δρόμο που μπορεί να απαντήσει στη βαρβαρότητα στον σύγχρονο κόσμο. Αντίστοιχα απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΝΕ σημείωσε ότι στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, υπογραμμίζοντας ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαιότητα.

Στη συνέχεια ο Κώστας Ηλίας ανέδειξε τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων στην υλοποίηση των σχεδιασμών των επιχειρηματικών ομίλων για την αναβάθμισή τους στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι όσοι επικαλούνται το σύνθημα «να φύγει ο Μητσοτάκης», το μόνο που προσδοκούν είναι να μπουν στη θέση του Μητσοτάκη, χωρίς να αμφισβητούν στην ουσία την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Για να "φύγουν αυτοί" που πρέπει να φύγουν και να πάνε στα τσακίδια, πρέπει να φύγει όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει και νομοθετήσει», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «δεν φεύγουν από κόμματα και κυβερνήσεις που υλοποίησαν και επέκτειναν την αντιλαϊκή πολιτική και που αποδεδειγμένα θα πατήσουν και πάλι πάνω στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων και θα το επεκτείνουν για ακόμη μία φορά».


Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βάλουν «πλάτες» να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αφού είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να ακυρώσει τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ριζικές ανατροπές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό παραδοσιακό τοπικό συγκρότημα, χαρίζοντας στιγμές αναψυχής και ξεγνοιασιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ