Σάββατο 23 Ιούλη 2022 - Κυριακή 24 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανέξοδες «ανησυχίες» από τη συνένοχη ΕΕ

Σχετικά με τη στοχοποίηση Ελλήνων κομμουνιστών από την ουκρανική ιστοσελίδα «myrotvorets.center»

Σε μια ομολογία, χωρίς ωστόσο κανένα πρακτικό αντίκρισμα, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ιστοσελίδα «myrotvorets.center» που έχει στοχοποιήσει Ελληνες κομμουνιστές με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης είχε καταγγείλει πως η ιστοσελίδα που τελεί επίσημα υπό την "αιγίδα" υπουργείων της ουκρανικής κυβέρνησης δημοσιοποιεί στοιχεία και προσωπικά δεδομένα όσων οι διαχειριστές της χαρακτηρίζουν "εχθρούς της Ουκρανίας" και "συνεργάτες τρομοκρατικών οργανώσεων", ενώ ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" είναι και τρία στελέχη του ΚΚΕ: Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αντιπρόεδρος της Βουλής, και ο Γιώργος Μαγγανάς. Επεσήμαινε πως «Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό ζήτημα, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα "myrotvorets.center" έπεσαν στη συνέχεια θύματα επιθέσεων», και ρωτούσε τον Ζ. Μπορέλ «Πώς τοποθετείται σχετικά με την απαράδεκτη στοχοποίηση των τριών στελεχών του ΚΚΕ, ένας εκ των οποίων είναι και πρώην ευρωβουλευτής, και την επικίνδυνη και έωλη συσχέτισή τους με "τρομοκρατικές οργανώσεις";»

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, απαντώντας πασχίζει να προβάλει την ΕΕ ως «ουδέτερο παρατηρητή», ομολογεί το προφανές, πως όντως υπάρχει στοχοποίηση προσώπων, καταλήγοντας πως «η λειτουργία του εν λόγω ιστοτόπου εγείρει σοβαρές ανησυχίες» και παραπέμπει στη συνεργασία στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας για την εξασφάλιση «επαρκούς επιπέδου προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα»!

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «για το ζήτημα αυτό η ΕΕ είναι ενήμερη από το 2015 οπότε συμπεριλήφθηκαν στην εν λόγω λίστα τα στελέχη του ΚΚΕ και 7 ολόκληρα χρόνια για το όλο θέμα έχει μείνει στις ...ανησυχίες. Πολύ περισσότερο έχει στηρίξει από το 2014 όλες τις αστικές κυβερνήσεις της Ουκρανίας με κάθε μέσο, ακόμα και με πραξικόπημα, προωθώντας τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία, υποθάλποντας τις ναζιστικές συμμορίες που αποτελούν κράτος εν κράτει, τον αντικομμουνισμό, τις διώξεις, την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας και όλων σχεδόν των αντιπολιτευτικών κομμάτων. Ολα τα παραπάνω φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των συμμάχων της και άναψαν το φιτίλι για την εκρηκτική ύλη που οδήγησε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος τυπικά ξεκίνησε από την απαράδεκτη ρωσική εισβολή».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη του ενάντια στις απαράδεκτες στοχοποιήσεις κομμουνιστών από το ουκρανικό κράτος και την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων που θέτουν στο στόχαστρο τις λαϊκές πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νίπτει τας χείρας της» για τη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από την ουκρανική κυβέρνηση(2022-06-03 00:00:00.0)
Απαράδεκτες και επικίνδυνες η «μαύρη λίστα» και η κατάφωρη στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ από ουκρανική ιστοσελίδα(2022-05-06 00:00:00.0)
Ερώτηση για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης στη Γεωργία(2020-04-23 00:00:00.0)
Ερώτηση για την απαγόρευση της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας(2019-08-28 00:00:00.0)
Κατεπείγουσα Ερώτηση για την αστυνομική εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας(2018-05-10 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο διάταγμα της ουκρανικής κυβέρνησης(2015-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ