Σάββατο 23 Ιούλη 2022 - Κυριακή 24 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ολοκλήρωση της Αμιλλας Οικοδόμησης και Στρατολογίας

Ολοκληρώθηκε η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων Περιοχής του ΚΚΕ που είχαν προκηρύξει το ΠΓ και η Γραμματεία της ΚΕ για την οικοδόμηση Κομματικών Οργανώσεων Βάσης και στρατολογίας νέων μελών στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η άμιλλα ξετυλίχτηκε σε συνθήκες που οι συνέπειες της πανδημίας, της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία έθεσαν μπροστά σε όλο το Κόμμα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα. Να αναπτυχθεί η αναγκαία μαζική και πολιτική δράση, να αναπτυχθούν αγωνιστικές εστίες σε όλα τα κρίσιμα για τη ζωή του λαού μας μέτωπα. Να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ένοχος για τα λαϊκά βάσανα που δεν είναι άλλος από το καπιταλιστικό σύστημα. Να φωτιστεί η φιλολαϊκή διέξοδος στην αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής του καπιταλισμού, για τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Σε αυτές τις συνθήκες έγινε κατορθωτό να ενταχθούν στις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ ένας μεγάλος αριθμός νέων αγωνιστών. Αποκτήσαμε πολλούς νέους συντρόφους και συντρόφισσες, στην πλειοψηφία τους μισθωτοί και παιδιά εργατικής - λαϊκής καταγωγής και ένταξης, που έκαναν το βήμα να συνδέσουν τη ζωή τους με την πάλη για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Στην πλειοψηφία των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος και της ΚΝΕ διαμορφώνονται προϋποθέσεις ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα με ακόμα καλύτερους όρους να δυναμώσει η προσπάθεια για τη μαζικοποίηση των ΚΟΒ, τη δημιουργία νέων σε στρατηγικής σημασίας κλάδους και επιχειρήσεις.

Εχουμε επίγνωση ότι απαιτούνται πολλά ακόμα να γίνουν για να αντιστοιχηθούμε οργανωτικά στις απαιτήσεις που έχει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που εξακολουθεί να βαραίνει η υποχώρηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, ενώ η αντιδραστικοποίηση και οι απώλειες διαμορφώνουν νέες συνθήκες ρεφορμιστικής πίεσης για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης.


Η πείρα αυτής της περιόδου δείχνει ότι τα καθοδηγητικά όργανα μπορούν να συνδυάσουν τη δράση τους με το καθήκον της ανανέωσης των κομματικών δυνάμεων, της διεύρυνσής τους με ταξικά και ηλικιακά κριτήρια, με προσανατολισμό στις γυναίκες, της ανάπτυξης της ΚΝΕ, φροντίζοντας ταυτόχρονα για το κομμουνιστικό ατσάλωμα των μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μπορούν να συνδυάσουν αποτελεσματικά το σχέδιο οικοδόμησης με την προσπάθεια ιδεολογικής - πολιτικής δουλειάς και μαζικής παρέμβασης, διαμορφώνοντας ένα ρεύμα αντεπίθεσης των πρωτοπόρων κομμουνιστικών ιδεών. Σε αυτό το πνεύμα να εξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους για το επόμενο διάστημα, που σίγουρα η οξύτητα των οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων θα οδηγήσει σε νέους ταξικούς αγώνες και κρίσιμες πολιτικές μάχες.

Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την εκτέλεση του σ. Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια για να αποδειχτεί μέσα στα σύγχρονα καθήκοντα της ταξικής πάλης ότι και η «νέα στρατιά των Κουκουέδων» θα είναι σ' όλα άξια των τιμημένων συντρόφων μας που έδωσαν τη ζωή τους «για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», για τη νίκη της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Οι Οργανώσεις που ξεχώρισαν συνολικά με συνδυασμένα τα κριτήρια - δείκτες που τέθηκαν για την άμιλλα είναι:

1η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

2η ΚΟ Ηπείρου

3η ΚΟ Αττικής

4η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

ΚΟ Αιγαίου

Η επίδοση με βάση τα δύο πιο σημαντικά κριτήρια - δείκτες είναι:

α) Στον δείκτη κάλυψης του πλάνου στρατολογίας:

1η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

2η ΚΟ Αιγαίου

3η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

4η ΚΟ Ηπείρου

5η ΚΟ Αττικής

β) Στον δείκτη κάλυψης του πλάνου οικοδόμησης ΚΟΒ σε χώρους δουλειάς:

1η ΚΟ Αττικής όπου ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει συγκροτώντας νέες ΚΟΒ στη μεταποίηση, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές και αλλού.

2η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

3η οι ΚΟ Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Η απόδοση των βραβείων της άμιλλας που είναι ηθική - διαπαιδαγωγητική θα γίνει σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην έδρα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

22/7/2022


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ