Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση

Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα, με συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ (στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου) όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Απεργούν (από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 6 το πρωί αύριο) όλοι μαζί, ύστερα από πολλά χρόνια, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, λιθογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ, υπάλληλοι πρακτορείων, με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο και με την προειδοποίηση πως αν οι εργοδότες δεν αναθεωρήσουν τις μέχρι σήμερα προτάσεις τους και δε μεταβάλουν τη στάση τους, οι εργαζόμενοι στον Τύπο θα κλιμακώσουν τον αγώνα.

Ενωμένοι με κοινά προβλήματα και αιτήματα, διεκδικούν: απόκρουση των μαζικών απολύσεων και της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και υπεράσπιση και βελτίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στο χώρο, καθώς και μέτρα για μια δημοκρατική ενημέρωση.

Να τονίσουμε ότι στη Διασωματειακή Συντονιστική Επιτροπή μετέχουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΕ), η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ), Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ).

  • Τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι εξήγγειλε για σήμερα Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), στο πλαίσιο της αγωνιστικής κινητοποίησης της Διασωματειακής Συντονιστικής Επιτροπής των Ενώσεων των Εργαζομένων. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 13.00 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ.
  • Χτες έγινε 24ωρη απεργία σε ΤΕΜΠΟ - ΠΛΑΝΕΤ για δεδουλευμένα και εφαρμογή συμβάσεων.
  • Στο ΑΛΤΕΡ δε θα γίνει σήμερα απεργία, καθώς προχτές υπογράφηκε με την ΕΣΗΕΑ συλλογική σύμβαση.
  • Παραιτήθηκε ο δημοσιογράφος Γ. Τσαπόγας από τη θέση του αντιπροέδρου στο ΔΣ του Ταμείου Συντάξεων των Δημοσιογράφων και Προσωπικού Αθήνας -Θεσσαλονίκης (ΤΣΕΠΕΑΘ), όπου ήταν εκλεγμένος για δεύτερη φορά, ύστερα από πρόταση της Ενωσης Συντακτών. Εκτός από τους λόγους υγείας, στο έγγραφο της παραίτησης αναφέρει ότι στο μέτρο των δυνάμεών του προσπάθησε να βοηθήσει στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των ασφαλισμένων. Τονίζει επίσης, ότι η περιοριστική οικονομική πολιτική μικρά περιθώρια προώθησης αυτών των αιτημάτων επιτρέπει, ενώ και οι σχετικές προτάσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, συναντούν τις γνωστές ανελαστικές ρυθμίσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ