Πέμπτη 7 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Ενας ακόμα γύρος προκλητικού δικομματικού «σόου», διανθισμένου αυτήν τη φορά με μπόλικες προεκλογικές κορόνες, παίχτηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε προ ημερήσιας διάταξης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για να παρουσιάσει την ...«κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησής του.

Κυρ. Μητσοτάκης, Αλ. Τσίπρας και από κοντά οι υπόλοιποι έστησαν μία ψευδεπίγραφη «ψιχουλομαχία», καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα, για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την αντιλαϊκή «σταθερότητα», για το ποιος πήρε το μεγαλύτερο ή μικρότερο αντιλαϊκό μέτρο, για να κρύψουν ότι έχουν κοινή στρατηγική που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να κουκουλώσουν ότι ο λαός την επομένη των εκλογών θα είναι και πάλι αυτός που «χαμένος από χέρι» θα συνεχίσει να βογκάει από τη δυσβάσταχτη ακρίβεια, τα χαράτσια, το διαρκές ξεζούμισμα για να τρώνε με χρυσά κουτάλια οι επιχειρηματικοί όμιλοι της «πράσινης» και «ψηφιακής» μετάβασης. Οτι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κίνδυνο από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς και εμπορίου της, που έχουν ανάψει το μπουρλότο του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Στο διά ταύτα, αυτό που πραγματικά ανέδειξε η όλη συζήτηση ήταν ότι όπως επεσήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», με πολύ ισχυρό ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή και στους αγώνες, για να μπει φρένο στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, «αλλά και να διεκδικήσουμε με το βλέμμα μπροστά, να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για τις λαϊκές, τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ