Πέμπτη 7 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο και την «πράσινη» ανάπτυξη, που το μόνο που φέρνει για τον λαό είναι ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, καλεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14/7 στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Πλέον όλοι έχουμε πείρα. Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο τους μόνους ωφελημένους που θα έχει είναι οι μεγάλοι ενεργειακοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί είναι που αρπάζουν την ευκαιρία για να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους και να βγάλουν τεράστια κέρδη καταστρέφοντας παράλληλα τον φυσικό πλούτο του Βερμίου, με τεράστιες επιπτώσεις στη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού.

Την ίδια στιγμή, ο λαός της Νάουσας βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς ρεύμα στο σπίτι του, στο μαγαζί και στο χωράφι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σπιτιών που δεν έχουν ρεύμα».

Καλεί τον λαό της Νάουσας να μη συμβιβαστεί με αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση και να βγει στον αγώνα χωρίς καμία αναμονή και χωρίς να περιμένει κανέναν «σωτήρα». Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην επιτρέψει την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Να διεκδικήσει:

- Να μην εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο.

- Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

- Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

- Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

- Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.

- Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

- Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

- Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών - ορυκτών καυσίμων, λιγνίτη - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ