Τετάρτη 6 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθώωση σε πρώτο βαθμό της Αλεξάνδρας Μπαλού

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Ιούλη η δίκη της Αλεξάνδρας Μπαλού, περιφερειακής συμβούλου του Κόμματος, στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου αθωώθηκε για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Μια κατηγορία που της αποδόθηκε απλώς και μόνο γιατί κατήγγειλε τη θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε από τον Θ. Τζήμερο στις 11.5.2017 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Τζήμερος, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για δημόσιο χώρο, ξεκόλλησε και πέταξε τις αφίσες του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία στις 17 Μάη, τις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν τοποθετήσει στον χώρο του υπουργείου Μεταφορών, όπου και συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κατόπιν, όταν του ζητήθηκε ο λόγος, επιτέθηκε στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλ. Μπαλού, προπηλακίζοντας και χτυπώντας την. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις από παρευρισκόμενους και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει το γεγονός και να αποβληθεί από τη συνεδρίαση ο Θ. Τζήμερος, όπως και έγινε.

Στη δίκη, με την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών δικηγόρων, αποδείχτηκε το προφανές, που επιβεβαιώθηκε και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ότι δηλαδή όλα τα περιστατικά και γεγονότα που είχε καταγγείλει η Αλ. Μπαλού ήταν απολύτως αληθή και ότι συνεπώς δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Από την άλλη, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο συγκεκριμένος αποτελεί σεσημασμένο εχθρό των λαϊκών αγώνων που με κάθε ευκαιρία εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αυτό το μίσος εξέφρασε και με τη στάση του στη συγκεκριμένη περίπτωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η υπόθεση έχει σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι διαφυλάττουν το δικαίωμά τους να προπαγανδίζουν, με όποιον τρόπο και μορφή κρίνουν απαραίτητα, τις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Δεν τρομοκρατούνται από κανέναν υπερασπιστή και καλοθελητή του συστήματος ούτε σιγούν απέναντι σε απόπειρες εκφοβισμού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org