Πέμπτη 30 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Σε δίκη για πλημμελήματα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Διοίκησης

Σε δίκη παραπέμπονται 21 κατηγορούμενοι για την πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι, όπου πέθαναν 100 άνθρωποι. Το Συμβούλιο Εφετών, κατόπιν έφεσης που ασκήθηκε επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποφάσισε ότι τα 21 πρόσωπα, στην πλειοψηφία τους στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Διοίκησης, θα πρέπει να δικαστούν για πλημμεληματικές πράξεις, και συγκεκριμένα κατά περίσταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη, και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Σημειωτέον, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχε καταλήξει στο ότι πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση για να ερευνηθούν κακουργήματα αναφορικά με 5 αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, θέση την οποία ανέτρεψε το Συμβούλιο Εφετών, σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτει η τέλεση αδικημάτων κακουργηματικής φύσης, και ειδικότερα αυτό της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που παραπέμπονται για να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είναι: Ο ηλικιωμένος που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών. Τέλος, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τρεις αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ