Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από σήμερα έως τις 10 Ιούλη το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στο περίπτερο 89 συμμετέχει η «Σύγχρονη Εποχή»

Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης διεξάγεται φέτος στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 10 Ιούλη, καθημερινά από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η «Σύγχρονη Εποχή» συμμετέχει και φέτος στο 41ο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο 89.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ., στον χώρο της εξέδρας στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Μνήμη... Μικρά Ασία... Σμύρνη... Και 100 χρόνων μνήμη... 1922 με 2022», με την Κατερίνα Μακρή.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική βιβλιοπαραγωγή, με νέες κυκλοφορίες αλλά και παλιότερες, να επικοινωνήσουν με συγγραφείς που θα υπογράφουν βιβλία τους στα περίπτερα, ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως την επετειακή συναυλία αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με τίτλο «Υπόκλιση στο παρελθόν», την Τετάρτη 6 Ιούλη στις 9 μ.μ., με ερμηνεύτρια την Ντίνα Παπαϊωάννου.

Παράλληλα θα διεξαχθούν διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ, αλλά και ψηφοφορία για την ανάδειξη του φετινού Βιβλίου του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ