Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Κινητοποίηση την Πέμπτη 30 Ιούνη

Ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Ιούνη στη Μαδρίτη. Καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνει την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει «τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων!». Καταδικάζει «τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία!».

Προειδοποιεί ότι «η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ γίνεται στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη Ρωσία και στο υπαρκτό ενδεχόμενο γενίκευσής του, με βαριές συνέπειες για τους λαούς! Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο».

Στο φόντο αυτό, επισημαίνει, «καταρρέει με κρότο το ευρωατλαντικό αφήγημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν εγγύηση για την ασφάλεια, την άμυνα, τα κυριαρχικά δικαιώματα!». Οπως τονίζει, «οι ίσες αποστάσεις από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ» και «η λογική "βρείτε τα μεταξύ σας"» αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα.

Απευθύνει έτσι κάλεσμα παραπέρα δυναμώματος του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής: «Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη(25/6/2022)
«Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια! Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην εμπλοκή!»(24/6/2022)
Ετοιμοι για παν ενδεχόμενο «αν η διπλωματία αποτύχει»...(8/1/2022)
«Συντονισμός» και ενίσχυση δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ(11/5/2021)
Να δυναμώσει ο αγώνας του λαού ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια(4/12/2019)
Ακονίζουν μαχαίρια για διείσδυση στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες(3/6/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org