Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δραστηριότητες και εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά, στο Πεδίον του Αρεως

Αγώνας δρόμου το πρωί, ομιλίες, παρεμβάσεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα το βράδυ

Η Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ Κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ και η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν το Σάββατο 25 Ιούνη μια ολοήμερη πολύμορφη δραστηριότητα ενάντια στα ναρκωτικά, στο Πεδίον του Αρεως, με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου στο Πεδίον του Αρεως με αφετηρία την πλατεία Πρωτομαγιάς, αναδεικνύοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει στοιχεία της αγωνιστικής στάσης στη ζωή και να έχει τη δική του συμβολή στην πρόληψη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Μήκος διαδρομής 5 χλμ, 1 χλμ. ο παιδικός αγώνας δρόμου. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 6951165574.
  • Στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ με τίτλο «Ψάξε την πραγματική ουσία! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! Η συμβολή του αθλητισμού στην πρόληψη». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Νίκο Παπαδόπουλο, επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον Αστέρα Τρίπολης, Λεμονιά Φάκαρου, ψυχολόγο, θεραπεύτρια στο ΚΕΘΕΑ, και Γιώργο Κολλάρο, μέλος της ΚΝΕ και μέλος του 15μελούς συμβουλίου του 38ου Λυκείου Αθηνών.
  • Στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, hip hop live και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Α' Αθήνας προετοιμάζουν αυτές τις δράσεις με εξορμήσεις και συναντήσεις με αθλητικά σωματεία στις γειτονιές της Αθήνας. Στις περιοδείες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, με επικεφαλής τον Χάρη Βουρδουμπά, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Α' Αθήνας του ΚΚΕ, και μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, έγινε συζήτηση με τα αθλητικά σωματεία ΑΟ Αμπελοκήπων, ΑΠΣ Οιωνός, Ιάσων Κολωνού και Ερυθρός Αστέρας Αθηνών, όπου αναδείχθηκαν τα χρόνια αιτήματα που προβάλλουν, όπως η δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ στον Κολωνό, η ανεπάρκεια των ανοιχτών γηπέδων στην περιοχή της Λαμπρινής, η ολισθηρότητα των ανοιχτών γηπέδων Φθιώτιδας και Αργολίδας στους Αμπελόκηπους. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στην Υπεροχή Εξαρχείων, στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του δήμου Αθήνας στου Γουδή, στο Σεράφειο, στον ΑΟ Τρεις Αστέρες κ.α.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org