Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Καταγγέλλουν την απόλυση ιδιωτικής εκπαιδευτικού

Την απόλυση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο των «Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη» επειδή δεν αποδέχτηκε μείωση του ωραρίου της, καταγγέλλει η Επιτροπή Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος Παραρτήματος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αθήνας (ΣΙΕΛ) στα Εκπαιδευτήρια.

«Αφού αρνήθηκε μόλις χτες να αποδεχθεί μείωση των ωρών του διοριστηρίου της, σήμερα το πρωί, απροειδοποίητα, είδε στον λογαριασμό μισθοδοσίας της την αποζημίωση της απόλυσης!», σημειώνει η Επιτροπή Διοίκησης του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα «Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη», προσθέτοντας ότι η εκπαιδευτικός «είχε συμμετάσχει ενεργά στην ίδρυση του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ, ως μοναδική μάλιστα εργαζόμενη στο Δημοτικό Σχολείο που ...τόλμησε κάτι τόσο "ακραίο". Οι συνειρμοί περί παραδειγματισμού των συναδέλφων που θέλουν να έχουν σωματείο στον χώρο της δουλειάς τους είναι προφανείς. Ο νόμος Κεραμέως δουλεύει εξαιρετικά για τους κ.κ. "σχολάρχες"», και δηλώνοντας πως οι εκπαιδευτικοί θα παλέψουν για την ανάκληση αυτής της απόλυσης.

Την απόλυση κατήγγειλε και η ΟΙΕΛΕ ζητώντας κατάργηση ή τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει «εθελοντική» μείωση ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ