Τετάρτη 22 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη Μαδρίτη αναχωρούν οι πρωτοπόροι στην άμιλλα

Στη Μαδρίτη της Ισπανίας θα ταξιδέψουν την Παρασκευή 24/6, όπου θα παραμείνουν ως τις 28/6, οι πρωτοπόροι σύντροφοι από κάθε Οργάνωση Περιοχής του Κόμματος, της ΚΝΕ και τις Οργανώσεις Εξωτερικού, που διακρίθηκαν στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021, η οποία ολοκληρώθηκε με υπερκάλυψη του πλάνου κατά 109,34%.

Οπως είχε ανακοινωθεί από την ΚΕ του ΚΚΕ, «τα βραβεία (...) στις πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο η ευγενική άμιλλα, ως δοκιμασμένη επαναστατική παράδοση και όπλο που συνάδει με τον χαρακτήρα του Κόμματός μας, μπορεί να φέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη δουλειά μας. Να διαπαιδαγωγήσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ώθηση στην πρωτοβουλία για την κατάκτηση των υψηλών στόχων που θέτουμε».

Ετσι, οι πρωτοπόροι σύντροφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Σάββατο μια σειρά από σημεία μαχών - γεγονότων του Ισπανικού Εμφυλίου συμμετέχοντας στον ιστορικό περίπατο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων των Διεθνών Ταξιαρχιών.

Στο νεκροταφείο «Εl cementerio de Fuencaral», όπου είναι θαμμένοι πάνω από 400 μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών, θα γίνει τοποθέτηση τιμητικής πλάκας για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών του Λόχου «Ν. Ζαχαριάδης».

Επίσης, το Σάββατο θα πάρουν μέρος σε κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας, όπου θα γίνει και η βράβευση της πρώτης Οργάνωσης Περιοχής του Κόμματος (της Οργάνωσης Εξωτερικού με 172,57%) και της ΚΝΕ στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης.

Την Κυριακή 26 Ιούνη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη.

Επίσης, οι σύντροφοι θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Μαδρίτης και του Τολέδο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org