Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία διέξοδος για τους λαούς στο «μικρότερο κακό» και τις εφεδρείες του κεφαλαίου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών - με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη μεγάλη αποχή - αναδεικνύει όχι μόνο την εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση Μακρόν αλλά και ότι διέξοδο για τον γαλλικό λαό δεν μπορούν να αποτελέσουν οι εφεδρείες του κεφαλαίου, είτε μέσω της αποκρουστικής ακροδεξιάς της Λεπέν είτε μέσω της αναπαλαίωσης της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας τύπου Μελανσόν.

Επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι η λογική του "μικρότερου κακού", που αποτέλεσε τη "σημαία" διαδοχικών αντιλαϊκών κυβερνήσεων στη Γαλλία, όχι μόνο δεν έφραξε τον δρόμο στην ακροδεξιά αλλά αντίθετα την ενίσχυσε περαιτέρω.

Πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον - κάθε φορά - κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ηττηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, να μπουν εμπόδια στις αντιλαϊκές επιλογές, να αλλάξουν πραγματικά οι πολιτικοί συσχετισμοί και - με ένα ισχυρό κομμουνιστικό κίνημα - να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αδιέξοδη πορεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ