Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Πανσπουδαστική ΚΣ» στις εκλογές

Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Ιούνη οι εκλογές στον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών Ρεθύμνου. Συμμετείχαν 98 φοιτητές (από 50 το 2018) και το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στήριξαν 86 φοιτητές (από 25). Υπήρξαν 7 άκυρα και 5 λευκά.

Η αυξημένη συμμετοχή και η στήριξη του ψηφοδελτίου της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» έδειξαν τη θέληση των εστιακών φοιτητών για δυνάμωμα του Συλλόγου, για Σύλλογο οργανωτή της πάλης κόντρα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις εστίες και στις σπουδές τους, που θα μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης για σύγχρονους όρους σπουδών και ζωής για κάθε φοιτητή.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει τη σημαντική δράση που ανέπτυξε ο Σύλλογος τα τελευταία 4 χρόνια για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της πανδημίας που μπλοκαρίστηκε η προσπάθεια να πεταχτούν έξω από τις εστίες δεκάδες εστιακοί, για να δοθούν λύσεις σε οξυμένα προβλήματα τα οποία αφορούσαν τους όρους ζωής μέσα στις εστίες, για να ανεγερθούν νέες φοιτητικές εστίες που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για όλους τους φοιτητές. Ακόμα αναγνωρίστηκαν η πρωτοπόρα δράση του Συλλόγου ενάντια στον νόμο - πλαίσιο, στην πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και η σθεναρή εναντίωση στην πολεμική εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αγώνας που κορυφώθηκε και με τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ