Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα του ναρκεμπορίου στην Πανεπιστημιούπολη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ιδρύματος πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, απαιτώντας μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου διακίνησης ναρκωτικών εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Με το σύνθημα «Εξω από το κάμπους τα ναρκωτικά, οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση - δουλειά» οι φοιτητές απαίτησαν άμεσα μέτρα για να απομακρυνθούν από τον χώρο του πανεπιστημίου οι ναρκέμποροι που εδώ και χρόνια διακινούν ναρκωτικά εντός του campus του ΑΠΘ.

Επίσης, κατήγγειλαν την υποκριτική στάση του υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών, καθώς, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Πυρπασόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού του ΑΠΘ, την ίδια ώρα που με πρόσχημα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου έχουν στρατοπεδεύσει για 1,5 μήνα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο ΑΠΘ, λίγα βήματα παρακάτω, «δεν μπορείς να περπατήσεις την πλατεία Χημείου χωρίς να σε ρωτήσουν οι ναρκέμποροι εάν θέλεις να αγοράσεις ναρκωτικά», κατάσταση που, όπως πρόσθεσε, επικρατεί εδώ και χρόνια. Αντίθετα, σημείωσε πως οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν βρίσκονται εκεί για την προστασία των φοιτητών και παρά το γεγονός ότι «ευαγγελίζονται την ασφάλεια», προχώρησαν πρόσφατα σε ρίψεις χημικών μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και στη Σχολή Θετικών Επιστημών ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη μαθήματα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ καλούν την Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 7 μ.μ., σε κοινή εκδήλωση με τον ΕΣΔΕΠ - ΑΠΘ με θέμα το νέο νόμο - πλαίσιο. Θα ακολουθήσει στις 9 μ.μ. συναυλία ενάντια στην καταστολή και τον νέο νόμο - πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ