Σάββατο 11 Ιούνη 2022 - Κυριακή 12 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΛΑΡΚΟ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης

Σχεδόν δυόμισι χρόνια πέρασαν από εκείνες τις μέρες του 2019 που ο αγώνας των εκατοντάδων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ περνούσε σε νέα φάση, αφού έμπαινε στην τελική ευθεία η επίθεση σε βάρος τους για το ξήλωμα των θέσεων εργασίας, για την ολοκληρωτική απαξίωση μιας επιχείρησης που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας.

Δυόμισι χρόνια πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που άγγιξαν ευρύτερα τμήματα της εργατικής τάξης, δυόμισι χρόνια στα οποία έγιναν σημαντικά βήματα στη συντονισμένη δράση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ με εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δυόμισι χρόνια στα οποία, μέσα από πολλές καμπές και με πολλούς σταθμούς, σφυρηλατήθηκε η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στον κοινό εχθρό, με ενιαίες διεκδικήσεις, ακυρώνοντας στην πράξη τις μεθοδεύσεις διάσπασής τους.

Ο «Ριζοσπάστης», όπως κάνει δεκαετίες τώρα, έτσι και τους τελευταίους αυτούς μήνες βρέθηκε στο πλάι των εργαζομένων. Με δεκάδες ρεπορτάζ, άρθρα, αποστολές, συνεντεύξεις, οι σελίδες του «πλούτισαν» από αυτόν τον τεράστιο αγώνα. Η συμβολή της εφημερίδας μας στην οργάνωση της πάλης, στην προβολή των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων, στην αντιπαράθεση με τα επιχειρήματα κυβέρνησης - κεφαλαίου, είναι διαρκής, δεν γνωρίζει διαλείμματα. Με αφιερώματα, ακόμα και ειδικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ο «Ριζοσπάστης» έδωσε και δίνει τη δική του μάχη στο πλάι των εργαζομένων, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για να υψωθεί τείχος στη συκοφάντηση και στη λάσπη σε βάρος τους, για να στηριχθεί και να προβληθεί η πολύτιμη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα η οποία εκφράστηκε από την εργατική τάξη.


Με το παρόν αφιέρωμα δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, έχοντας καθαρό ότι αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους εργαζόμενους, ότι ο μεγάλος άθλος που έχουν καταφέρει, να μείνουν όρθιοι και στις δουλειές τους, αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για ολόκληρη την εργατική τάξη. Στις επόμενες σελίδες περιλαμβάνεται αρθρογραφία με πολύτιμα συμπεράσματα από αυτήν τη μάχη, με στοιχεία που φωτίζουν τη μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και στην κατάσταση όπου την έχει φέρει σήμερα η στρατηγική κεφαλαίου - ΕΕ. Επίσης αναλύονται οι θέσεις του ΚΚΕ, που αποτελούν πολύτιμο όπλο για τον αγώνα των εργαζομένων, στον αντίποδα της πολιτικής αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων, και τέλος παρουσιάζεται ρεπορτάζ με στιγμιότυπα του μεγάλου αγώνα.














Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ