Πέμπτη 9 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Να δυναμώσει ο αγώνας για να μη γίνει η περιοχή ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Με στόχο να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, για να μη γίνει η περιοχή ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, συγκροτήθηκε, την Τρίτη, Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη Λάρισα.

Το «παρών» στη σύσκεψη, που οργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, έδωσαν δεκάδες συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, άλλους μαζικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, από τα Σωματεία Οικοδόμων, Μηχανοξυλουργών - Επιπλοποιών και Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου, Εμποροϋπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού, Φαρμάκου, Μετάλλου, Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου, το Παράρτημα του ΠΜΣ, τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών, την ΕΛΜΕ, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Ενωση Γονέων.

Εισηγητικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Δήμητρα Παπαστεργίου, αφού ανέφερε πως «η Συμφωνία αυτή μετατρέπει όλη τη χώρα και την περιοχή της Θεσσαλίας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία», σημείωσε ότι «στόχος της σύσκεψης είναι να διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα ένα πλατύ άνοιγμα για την ενημέρωση λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, για να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στη Συμφωνία αυτή, στην εμπλοκή της χώρας, για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στην περιοχή και τη χώρα, για να σταματήσει η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές αποστολές. Απαιτούμε να σταματήσει η παραχώρηση στρατοπέδων, υποδομών κι άλλων διευκολύνσεων για τις αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, όπως συμβαίνει στην περιοχή μας στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στο λιμάνι και στο στρατόπεδο "Γεωργούλα" στον Βόλο, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων ανέδειξαν την ανάγκη να συζητηθούν πλατιά στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, οι κίνδυνοι που προκαλούνται για τον λαό από τη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθούν πολύμορφες δράσεις μέσα στο καλοκαίρι, σε αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να υπάρχει απεύθυνση και σε άλλα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων και φορέων προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει κείμενο με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την Επιτροπή Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ