Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Καταγγελίες για απλήρωτη εργασία στα summer camps

Για «άνευ προηγουμένου εργασιακή εκμετάλλευση» στα summer camps, στα προγράμματα φύλαξης δομών που διοργανώνουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ. Η Ομοσπονδία αναφέρεται σε καταγγελίες που φτάνουν στην Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών «από τρομοκρατημένους και οργισμένους συναδέλφους μας από κάποια ιδιωτικά σχολεία της Αττικής, που κάνουν λόγο για ενέργειες ακραίου εκφοβισμού προκειμένου αυτοί να εργαστούν (χωρίς, φυσικά, αμοιβή...), που ξεκινούν από απειλές για τη μη καταβολή της νόμιμης μισθοδοσίας των καλοκαιρινών μηνών και φθάνουν μέχρι την απειλή της απόλυσης».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, τα summer camps αποτελούν μία πρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα για τα ιδιωτικά σχολεία που δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές τους.

Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μήνες άδειας και αμείβονται όπως όλοι οι υπόλοιποι μήνες, ενώ για οποιαδήποτε πρόσθετη εργασία αναλαμβάνουν από τα ιδιωτικά σχολεία στα οποία υπηρετούν, θα πρέπει να συναφθεί χωριστή σύμβαση εργασίας με πρόσθετη αμοιβή. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από την Ομοσπονδία, θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση πριν τη σύναψη της σύμβασης αυτής αίτημα άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου στα υπηρεσιακά συμβούλια των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Για τα παραπάνω το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ζητά από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας να δοθούν οδηγίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Παραρτήματα του ΣΕΠΕ για ελέγχους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ