Σάββατο 4 Ιούνη 2022 - Κυριακή 5 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οχι στο ξεσπίτωμα της λαϊκής οικογένειας!

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός από την τράπεζα

Με νέο συλλαλητήριο και μαχητική πορεία το απόγευμα της Παρασκευής, σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης απαίτησαν να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πλάτωνος 3 στις Συκιές, μπροστά στο σπίτι της οικογένειας που πλειστηριάστηκε και κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί. Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, ο πατέρας της οποίας βρήκε απασχόληση τις τελευταίες μέρες μετά από χρόνια ανεργίας, η μητέρα είναι με 74% αναπηρία και τα δύο παιδιά τους σπουδάζουν.

Σωματεία και φορείς, ο λαός της περιοχής που βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, απαίτησαν: Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γ. Ν., να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα αναπηρίας για την σύζυγό του, να παγώσουν και να διαγραφούν τα χρέη τους σε ΔΕΗ, νερό, θέρμανση και δημοτικά τέλη. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα για κάθε λαϊκή οικογένεια, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας. Οπως είπε, «δεν έχει καμιά ευθύνη ο κ. Γιώργος που έμεινε άνεργος και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, η ακρίβεια που βαραίνει τα λαϊκά νοικοκυριά οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες σε δεινή οικονομική κατάσταση, καταχρεωμένους, υπό την απειλή των κατασχέσεων. Βλέπουμε να σφίγγει η θηλιά στον λαιμό του λαού με χρέη (...) Αυτήν την αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όσοι έχουν δάνεια, την εκμεταλλεύονται στο έπακρο, με αποτέλεσμα να βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες (...) Αυτή η τράπεζα καθώς και οι υπόλοιπες στηρίχτηκαν με χρήματα του κ. Γιώργου, όπως και όλου του λαού, μπούκωσαν από κονδύλια και επιδοτήσεις, όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά για να εξασφαλίζουν χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Χαιρέτισε επίσης η Μαρία Μαραγκού, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Συκεών.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Συκεών και της Νεάπολης, η οποία στο πέρασμά της σάλπισε ξεσηκωμό στον λαό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org