Σάββατο 4 Ιούνη 2022 - Κυριακή 5 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Με αφορμή την απόφαση για την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν μέσα στη βδομάδα Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας με θέμα «Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας με τις συμφωνίες για αποστολή πολεμικού εξοπλισμού και προσωπικού». Στην Ερώτηση σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί μέρος μιας ακολουθίας άλλων ανάλογων αποστολών στρατιωτικού υλικού, από τα υποτιθέμενα κατά την κυβέρνηση "αποθέματα" των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αποκρύπτοντας σκόπιμα και παραπλανητικά ότι "άχρηστα" ενεργά και λειτουργικά οπλικά συστήματα δεν υφίστανται στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Στην ίδια ακολουθία συμμετοχής στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι και η ύπαρξη του δικτύου των επιθετικών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, καθώς και η συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην προστασία χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων που δρουν ή ασκούνται σε περιοχές κοντά έως πολύ κοντά στην εμπόλεμη ζώνη».

Επισημαίνεται ακόμα ότι «είναι ήδη αποφασισμένο αυτή η σταδιακά αυξανόμενη ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα κατ' απαίτηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ». Τονίζεται επίσης:

«Ηδη την περίοδο που διανύουμε γίνονται πιο εμφανείς οι κίνδυνοι των κυβερνητικών επιλογών, στο πλαίσιο της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Τόσο οι συνεχιζόμενες απειλητικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, εξαιτίας αυτής, όσο και η καταδρομική ενέργεια κατάληψης των δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων από το Ιράν δείχνουν πού οδηγούνται τα πράγματα με τη μετατροπή της Ελλάδας σε "σημαιοφόρο" των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Κυριολεκτικά διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό "κοκτέιλ", με τα συστατικά του να υπονομεύουν δραματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού και όχι μόνο, και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Επισημαίνεται δε ότι μέσα σε αυτό το «θερμοκήπιο» εκκολάπτεται και η πολύμορφη επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης.

Και ερωτώνται οι υπουργοί «τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για:

- Το περιεχόμενο της απόφασης για την αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως για παράδειγμα από ποιες ελληνικές μονάδες θα αφαιρεθούν, συγκριτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και την κατάσταση των προς παράδοση και προς παραλαβή οχημάτων, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

- Τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.

- Το περιεχόμενο των μέχρι σήμερα ανάλογων αποφάσεων αποστολής όπλων και οπλικών συστημάτων, από ποιες ελληνικές μονάδες αφαιρέθηκαν, επιπτώσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

- Αλλες ανάλογες συμφωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ