Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ
Τη Δευτέρα η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον αξέχαστο ερμηνευτή
  • Στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στις 20.30
  • Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr. Προσκλήσεις διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 20.30 στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο την οποία συνδιοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένεια του αξέχαστου ερμηνευτή, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr. Προσκλήσεις διατίθενται από τις Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η Πέγκυ Ζήνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης θα μας θυμίσουν τα τραγούδια του και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο και καλλιτέχνη. Τους ερμηνευτές πλαισιώνει η ορχήστρα που συνόδευε τον Δημήτρη Μητροπάνο: Ο Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), ο Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), ο Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), ο Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), ο Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), ο Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), ο Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), ο Ανδρέας Τράπαλης (βιολί) και ο Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν). Την παρουσίαση, τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια της συναυλίας έχει αναλάβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης και την ηχοληψία ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μητροπάνου, Δημήτρης Ευαγγελάτος.

Ολα τα παράσημα του κόσμου

Για τον «δικό του» Μητροπάνο μίλησε στο πόρταλ «902.gr» ο Γιώργος Κούδας, ένας παίκτης - ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και παλαίμαχος του ΠΑΟΚ. «Το Κόμμα τον τιμάει με αυτήν τη συναυλία. Δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι όλα τα παράσημα του κόσμου», σημειώνει ο Γ. Κούδας και εξηγεί πώς έγινε η γνωριμία τους: «Εγινε την εποχή 1967 - 1968. Κάποιοι φίλοι μου από το Πασαλιμάνι μού λένε "έλα να πάμε στον Ζαμπέτα το βράδυ, έχει δύο νέα ταλέντα". Ημουνα και λάτρης των λαϊκών τότε... Ξεκινήσαμε και πήγαμε. Ενας αναποδογυρίζει το τραπέζι, και όπως είναι το πάλκο, μία μικρή πίστα, φεύγει το τραπέζι και τον χτυπάει στο πόδι!

Εγώ πετάγομαι σαν λάστιχο. Φεύγω απευθείας και πάω στο καμαρίνι και φωνάζω στους σερβιτόρους "μία πετσέτα με παγάκια σε παρακαλώ". Εν τω μεταξύ ο Μητροπάνος κάθεται σε μία καρέκλα και βογκάει, βρίζει. Με πιάνει από το σαγόνι και μου λέει "εσύ είσαι;". "Ναι, Δημήτρη μου", του απαντώ. Ξεκινάει η γνωριμία μας και η φιλία μας».

Ο Γ. Κούδας περιγράφει με απλές και πηγαίες κουβέντες τη μετέπειτα φιλία που ανέπτυξε τόσο με τον Δ. Μητροπάνο όσο και με τον Γ. Ζαμπέτα: «Πηγαίναμε στην παλιά του γειτονιά, σε μία ταβερνούλα, από τις 8-9 ώρα φεύγαμε στις 2. Μία απόλαυση να συζητάς με τον Δημήτρη τον Μητροπάνο και μία μεγάλη χαρά να ακούς το χιούμορ του Ζαμπέτα. Αυτά είναι για εμένα στη ζωή μου τα γαλόνια που πήρα από ανθρώπους που εμπιστεύτηκα, γίνανε φίλοι μου και καταλάβαινα πως πραγματικά είχανε ανιδιοτελή αγάπη, και όχι γι' αυτό που ήμουνα ως Γιώργος Κούδας στο ποδόσφαιρο εκείνα τα χρόνια. Ηταν φίλος, ένα μεγάλο αστέρι, αλλά πάντοτε ήμασταν άνθρωποι».

Πούλμαν για την εκδήλωση

Για τη μεγάλη συναυλία οι Οργανώσεις του ΚΚΕ δρομολογούν λεωφορεία από μια σειρά περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα:

6.30 μ.μ. Ολυμπιακό χωριό (Κακλαμανάκη 21)

6.30 μ.μ. Μενίδι (πλατεία Καράβου)

6.30 μ.μ. Κόκκινος Μύλος (Τρίγωνο - Περίπτερα)

6.30 μ.μ. Ανω Λιόσια (τριγωνική πλατεία)

6.30 μ.μ. Ελευσίνα (δημοτικό πάρκινγκ)

6.30 μ.μ. Ασπρόπυργος (1ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου)

7.15 μ.μ. Πετρούπολη (πλατεία Ηρώ)

7.15 μ.μ. Καματερό (στάση «Μανάρα»)

7.20 μ.μ Ιλιον (ΟΤΕ)

7:20 μ.μ. Αγιοι Ανάργυροι (παλιό δημαρχείο)

6 μ.μ. Νέα Μάκρη (πλατεία)

6.15 μ.μ. Ραφήνα (ΟΤΕ)

6.30 μ.μ. Πικέρμι (Εμπορικό Κέντρο)

6 μ.μ Λαύριο (ΟΤΕ)

6.20 μ.μ. Κερατέα (πλατεία)

6.30 μ.μ. Καλύβια (δημαρχείο)

6.45 μ.μ. Μαρκόπουλο (ΚΤΕΛ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ