Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κίνδυνος - θάνατος για τον λαό η εμπλοκή

«Επίδειξη πίστης σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ» λέει η Ζαχάροβα για την παρουσία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, καταγγέλλοντας την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και τα πολεμοφόδια με τα οποία εξοπλίζει το Κίεβο η ελληνική κυβέρνηση, στηλίτευσε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο χτες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαιώνοντας τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργεί για τον λαό η πολιτική της εμπλοκής.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σημείωσε για την ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς».

Η ίδια υποστήριξε πως τα σχόλια της Ελλάδας είναι «επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», σε μια ακόμη απόδειξη για τις εγκληματικές ευθύνες που αναλαμβάνουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που στηρίζουν την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο αλλά και σε στόχο αντιποίνων, σε αυτή την ιμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα ληστών.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε επίσης τουλάχιστον «ατυχή» την αναφορά του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μαριούπολη, την οποία παρομοίασε με την πολιορκία του Μεσολογγίου. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε η Ζαχάροβα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ», σημείωσε.

Ακόμα, έκανε αναφορά στο μπλοκάρισμα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον χώρο της ενημέρωσης στην Ελλάδα».

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζαχάροβα υποστήριζαν ότι «δυστυχώς προκαλούν περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, για την οποία όξυνση η Ελλάδα δεν φέρει κάποια ευθύνη» τάχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ