Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα αιτήματα των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας

Απαντώντας σε παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, που προσπάθησε να εμφανίσει μια ωραιοποιημένη εικόνα σε σχέση με τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Βόρεια Εύβοια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής:

«Μια κουβέντα μόνο. Κοιτάξτε, δεν ξέρω τα στοιχεία του κ. Αμυρά, βεβαίως ο πρωθυπουργός του δεν είναι εδώ για να απαντήσει, όπως έπρεπε να κάνει. Τον άκουσα προσεκτικά. Ομως δεν ψεύδονται ούτε οι δήμαρχοι, ούτε οι επιτροπές των κατοίκων και πυρόπληκτων στη Βόρεια Εύβοια, ούτε οι μαζικοί φορείς, ούτε οι ίδιοι οι δασεργάτες, ούτε οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής, γιατί συναντήθηκα με όλους αυτούς, με τους κτηνοτρόφους επίσης, τους μελλισοκόμους, με άλλους εργαζόμενους που ζουν, παλεύουν, ματώνουν σε αυτόν τον τόπο.

Τα λίγα αντιδιαβρωτικά έργα που έγιναν μέσα σε έναν χρόνο δεν καλύπτουν στοιχειωδώς το πρόβλημα που δημιουργείται από τις συνεχείς βροχοπτώσεις όλο τον χειμώνα, που συνεχίζονται ακόμα, μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, αντίθετα δημιουργούν και κατολισθήσεις, και θα πρέπει η κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος. Το ζήτημα με τους δασεργάτες, για παράδειγμα, και τους ρετσινάδες, που υποσχέθηκε ότι για 7 χρόνια θα τους πάρει να δουλέψουν μέσα στο δάσος δεν έχει προχωρήσει για όλους. 200 από τους 700 περίπου είναι εκτός εντελώς, επίσης είναι άλλοι άνθρωποι που έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν, ή συνταξιοδοτούνται σε δύο χρόνια και επίσης εκκρεμεί η επίλυση του ζητήματος. Μου το έθεσαν και έχουμε ξεχωριστή Ερώτηση από τους βουλευτές μας για να επιλυθεί το ζήτημα, γιατί φτάνουν στη συνταξιοδοτική περίοδο και κυρίως δεν έχουν μπει μέσα στο δάσος για να το καθαρίσουν, και τα καμένα και τα καθαρά. Γιατί αυτοί το ξέρουν και εθελοντικά ζητάνε και να δουλεύουν βέβαια και να πληρώνονται, όπως αρμόζει, με πλήρη δικαιώματα.

Αρα όλα αυτά είναι ένα σύνολο μέτρων, αν θέλουμε να επιλύσουμε, μιας και φτάνουμε πάλι στην αντιπυρική περίοδο. Ποια αντιπυρική περίοδο; Είμαστε μέσα ήδη, τελείωσε ο Μάης, μπαίνει ο Ιούνης. Αν θέλουμε να λύσουμε προβλήματα μετά πλημμυρών, βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων αργότερα, θα πρέπει τώρα να παρθούν μέτρα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής, επίλυσης των αιτημάτων των κατοίκων, τα έχει η κυβέρνηση, μένει να τα υλοποιήσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ