Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Χιλιάδες παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού κάθε μέρα

Αλλοι 11 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν χτες τη ζωή τους, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.725 θάνατοι.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 149 ασθενείς, εκ των οποίων το 52,35% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ήταν 6.194, με τα 606 να αφορούν επαναλοιμώξεις. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.427.857 και των επαναλοιμώξεων σε 132.854

Συστάσεις για τον εμβολιασμό για την ευλογιά των πιθήκων

Μικρό εκτιμά τον κίνδυνο από την ευλογιά των πιθήκων η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και στο πλαίσιο αυτό προτείνει επιλεκτικό εμβολιασμό σε όσους είχαν στενή επαφή με κρούσμα και προληπτικά σε εργαζόμενους σε χώρους με αυξημένο επαγγελματικό κίνδυνο έκθεσης στον ιό.

Σημειώνεται ότι ειδικό εμβόλιο έναντι του ιού της ευλογιάς των πιθήκων δεν υπάρχει, ωστόσο το εμβόλιο έναντι της ευλογιάς αναμένεται να παρέχει προστασία.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκε το κρούσμα λέπρας για το οποίο είχε σταλεί δείγμα στο νοσοκομείο «Αττικόν». Η ασθενής νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, σε καλή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ