Τετάρτη 25 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δυναμώνει το άνοιγμα σε χώρους δουλειάς για την Πανελλαδική Σύσκεψη

Στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα (Κλειστό Δραπετσώνας) ο μεγάλος αγωνιστικός σταθμός

Από τις συζητήσεις με εργαζόμενους στον κλάδο του Φαρμάκου στην Κ. Μακεδονία
Από τις συζητήσεις με εργαζόμενους στον κλάδο του Φαρμάκου στην Κ. Μακεδονία
Με δεκάδες περιοδείες και συγκεντρώσεις, με συσκέψεις και εξορμήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ».

Συνδικαλιστές, μέλη διοικήσεων των σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κλιμακώνουν το πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, καλώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους να κάνουν υπόθεσή τους την επιτυχία της, να ορίσουν τους αντιπροσώπους τους και να διαδώσουν παντού το περιεχόμενο της σύσκεψης, για την αναζωογόνηση και την αντεπίθεση των συνδικάτων, για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα η εργατική τάξη ώστε να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων.

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!»: Με το σύνθημα αυτό τροφοδοτείται η συζήτηση στις περιοδείες, ενώ συνεδριάζουν ΔΣ και συγκαλούνται Γενικές Συνελεύσεις, γίνονται συσκέψεις Επιτροπών Αγώνα με θέμα τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη.

Στο πλαίσιο αυτό, σε εργασιακούς χώρους του κλάδου του Φαρμάκου στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής την Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρο της ΟΕΦΣΕΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Επισκέφθηκαν τις φαρμακαποθήκες «Αλτσεχ» και «Σελφαρ» του ομίλου ΣΥΦΑ και άλλους χώρους. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για ζητήματα διεκδίκησης και οργάνωσης του αγώνα, για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Συζητώντας για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε ότι πρόκειται για κορυφαίο γεγονός για την εργατική τάξη, που θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα και ισχυροποίησης των συνδικάτων, για μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες, για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων.

Πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και περιοδειών

Σήμερα και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες - εξορμήσεις:

Σήμερα Τετάρτη: Στην κλωστοϋφαντουργία «Πεταλούδα», στο πρακτορείο «Αργος», στο εργοστάσιο «Linea Strom», στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ στο Νέο Ηράκλειο, στο Καζίνο Πάρνηθας, στα επισιτιστικά καταστήματα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στην «PDS Solutions» στην Καλλιθέα, στη Φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ, στα καράβια «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ», «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» και «ΚΡΗΤΗ 1». Στα ξενοδοχεία «Appolon» (Κέρκυρα), «Gemini» (Κέρκυρα), «Rossis» (Κέρκυρα), «Messoghi Beach» (Κέρκυρα). Στο εργοστάσιο «Αλμέκο» (Θεσσαλονίκη).

Αύριο Πέμπτη: Στο Μετρό Αθήνας, στο δημαρχείο Γαλατσίου, στη «PDS Solutions» στην Ομόνοια, στο εργοστάσιο «ΦΑΜΑΡ» Αλίμου, στην Τράπεζα Πειραιώς (Μιχαλακοπούλου), στη Γραμμή 3 του Μετρό (Πειραιά). Στα καράβια «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «ΕΛΥΡΟΣ» και «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ». Στα ξενοδοχεία «Regency» (Κέρκυρα), «Aeolos» (Κέρκυρα), «Marbella» (Κέρκυρα), «Alexandros» (Κέρκυρα), «Angsana» (Κέρκυρα). Στο εργοστάσιο «Μεξυλ» (Θεσσαλονίκη). Την ίδια μέρα θα γίνει Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στη «First data».

Την Παρασκευή 27 Μάη στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ στον Πειραιά, στην Alpha Bank στο «Παπαστράτειο» (Πειραιάς), στην Τράπεζα Πειραιώς στον Χολαργό, στη Γραμμή 4 του Μετρό (Αθήνας), στην Τράπεζα Πειραιώς (Χολαργό). Στα ξενοδοχεία «Delphinia», «Miramare», «Mythos», «Sandy Beach», «Sandy Villas».

Την Τρίτη 31 Μάη θα γίνει συγκέντρωση έξω από το κτίριο της «MELLON».

Την Τετάρτη 1 Ιούνη στην Alpha Bank στη Λ. Συγγρού, στην Τράπεζα Πειραιώς (Πανεπιστημίου). Την Πέμπτη 2 Ιούνη, στην Τράπεζα Πειραιώς (Λ. Συγγρού 87).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ